Movar stenger gjenvinningstasjonene på ubestemt tid

Gjenvinningsstasjonene i Moss og Vestby stenges på ubestemt tid fra i dag, mandag 16. mars, og Miljøbilen stanses. Avfall hos innbyggere blir foreløpig hentet som normalt.

DEL

Movar setter inn nå en rekke tiltak for håndteringen av avfall i mosseregionen under korona-situasjonen.

– Vi har valgt å stenge gjenvinningsstasjonene våre i Moss og Vestby per nå, forteller Rolf-Ivar Buerengen, HR- og kommunikasjonssjef i Movar, i en pressemelding.

Det er som kjent Movar som produserer drikkevannet, renser avløpsvannet og håndterer avfallet i Mosseregionen. I tillegg er Mosseregionen interkommunale brann og redning en del av Movar IKS.

Avfall hentes

– Vi gjør nå en rekke tiltak som bidrar til å opprettholde bemanningen og driften av disse samfunnskritiske tjenestene i Moss, Vestby, Våler og Råde. Vi gjør også det vil kan for å bidra i den nasjonale dugnaden for å hindre smittespredning, påpeker Buerengen videre.

Henting av søppelavfall hos mosseregionens innbyggere fortsetter som normalt inntil videre.

– Det er viktig å understreke at vi fortsetter å hente avfallet hjemme hos innbyggerne som normalt. Vi jobber sammen med renovasjonsselskapene for å opprettholde bemanning og beredskapen over tid slik at denne tjenesten opprettholdes, forteller Buerengen videre.

Miljøbilen, som henter farlige avfall og elektronisk avfall etter oppsatt kjørerute i Mosseregionen, ble derimot besluttet stanset før helgen. Det er dermed ikke mulig å levere farlig og elektrisk avfall til den.

Benyttet hjemmekarantene til vårrydding

Lørdag denne helgen var det mange som tok turen til Solgård Avfallsplass ifølge Movars kommunikasjonssjef.

– Vi hørte flere kunder fortelle om at de var i karantene eller smittede, men at de allikevel benyttet anledningen til å starte vårryddingen. Om dette var ment som humor eller på ramme alvor, det har vi ikke noe grunnlag for å vurdere. Men det skaper uansett en usikkerhet, bemerker Buerengen.

Vi er ikke villige til å gamble med helsen verken til våre medarbeideres eller besøkende kunder. Det skal være trygt å gå på jobb hos oss, og det skal være trygt for innbyggerne å besøke oss, han legger til.

Stengt på ubestemt tid

Det er det videre utviklingen i korona-situasjonen og Movars risikovurderinger som er avgjørende for når gjenvinningsstasjonene åpner igjen. Derfor er det uvisst hvor lenge gjenvinningsstasjonene i Moss og Vestby vil være stengt.

– Det kan vi ikke si noe om per i dag. Vi beklager selvsagt situasjonen overfor de dette berører, men informerer via mediene og på nettsidene til Movar når vi åpner gjenvinningsstasjonene for publikum igjen, sier Buerengen.

Frevar i Fredrikstad hadde allerede stengt sin gjenvinningsstasjon, og Buerengen påpeker at dette erfaringsmessig ville gitt større trykk på Movars gjenvinningsstasjoner.

– Med alle de praktiske forholdsreglene vi er nødt til å ta i disse dager, lar det seg ikke gjøre å håndtere en slik strøm av kunder i praksis. Vi mener det heller ikke er forsvarlig overfor våre medarbeidere og kunder, utdyper han avslutningsvis om stengingen.

Artikkeltags