Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det buss for tog igjen

Artikkelen er over 1 år gammel

Skal blant annet utføre gravearbeid ved Moss stasjon.

Fra lørdag 19. september klokken 01:55 til søndag 20. september klokken 13:45 jobber Bane NOR på strekningen Oslo S-Halden og Oslo S-Kråkstad. Det melder Bane NOR i en pressemelding torsdag.

Det er i samband med byggingen av Follobanen at det gjøres det ulike arbeider i området inn mot Oslo S og på Ski stasjon.

– Ved Oslo S er det jernbanetekniske arbeider, støping og sveisearbeider, samt kontaktledningsarbeid og kabelomlegging som gjelder. I Ski skal det blant annet gjøres innmåling av spor og justeringer på plattformer på Ski stasjon. Det skal også gjøres noe etterarbeid med signalanlegget. Det vil arbeides døgnkontinuerlig, men aktivitetene medfører lite støy denne helgen, opplyser Bane NOR.

Dobbeltspor-prosjektet på strekningen Sandbukta-Moss-Såstad utnytter også den togfrie perioden. Blant annet skal det gjøres gravearbeider ved Moss stasjon og diverse anleggsarbeider ved Dilling i Rygge.

Videre gjøres det en rekke vedlikeholdsoppgaver og rutinemessige kontroller av de tekniske anleggene flere steder på Østfoldbanen. Dette omfatter blant annet maskinelt sporvedlikehold med pakkmaskin ved Rolvsøy og Sarpsborg, samt skinne- og svillebytte og annet forebyggende vedlikehold.

Reisende på Østfoldbanen må dermed belage seg på buss for tog kommende helg.

Bane NOR minner for øvrig om at det er farlig og forbudt å ferdes i eller nær jernbanesporet og høyspenningsanlegget:

– Selv om den vanlige togtrafikken er innstilt, kan det komme arbeidstog på sporet når som helst.

Les også

Dette skal nye Moss stasjon inneholde

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.