Har du gått glipp av en av dosene? Har du sjekket om sommerens feriedestinasjon fortsatt har koronarestriksjoner? Mangler du en dose av koronavaksinen for å ha gyldig koronasertifikat?

Nå er siste sjanse for å få koronavaksinen før sommeren! lokker Moss kommune med i en mail til Moss Avis onsdag 31. mai.

De oppfordrer alle til å bestille en time eller bare komme innom i åpningstiden til vaksinesenteret på gamle Solli skole i Øreåsveien 11.

De siste åpningstidene før sommeren er:

  • Torsdag 1 juni kl. 15:00-17:30
  • Onsdag 7. juni kl. 15:00-17:30
  • Torsdag 8 juni kl. 15:00-17:30

Kommunen understreker at effekten av vaksine svinner over tid.

– Spesielt etter seks måneder er det viktig å ta en oppfriskningsdose, særlig om du er eldre eller har redusert immunforsvar. Det er ingen øvre grense for intervallet mellom vaksiner. Og selv om du har beskyttelse av gjennomgått infeksjon, så gir kombinasjon av gjennomgått korona og vaksinasjon bedre beskyttelse. Det er bare å komme innom vaksinesenteret på Solli i åpningstiden for alle som vil ta oppfriskningsdose, sier kommuneoverlegen i Moss, Ingrid Christensen.

Hun legger til at det selv om de fleste steder i verden har lagt bort de strengeste koronarestriksjonene, kan det være lurt å sjekke dette før du reiser på sommerferie. Dette er som regel å finne på nettsidene til myndighetene i landet du skal besøke.

Og hvem kan egentlig få hvilken dose nå?

  • Innbyggere over 75 år kan få siste oppfriskningsdosen, det vil si dose 5, av koronavaksinen
  • Innbyggere mellom 18 år og 74 år kan få dose 4.
  • Mangler du dose 1, dose 2 eller dose 3 kan du komme innom for dette.

Lurer du på noe eller ønsker å bestille en konkret time i stedet for drop in? Ring vaksinetelefonen på 40 40 20 37. Den er åpen tirsdag og onsdag fra kl. 8.00–15.00 og fredag 8.00–11.30.

Denne vaksinen bør tas så snart som mulig

Liten interesse blant unge for fjerde vaksinedose