Det står mye på programmet i de tre dagene arrangementet varer. Midt i Gågata møtte Moss Avis en glad gjeng fra Tempo Moss. De håper på påfyll i klubbkassa under Mossedagene.

– Vi skal selge verdens beste vafler og pølser, og håper at folk er sultne, slik at vi får fylt opp en slunken klubbkasse, forklarer Christine Andersen.

– Hva går pengene til?

– Det er til reiser og driften av laget, smiler hun.

I fyr og flamme

Kristin Utakleiv i Moss i sentrum er i fyr og flamme over at byfesten er sparket i gang.

– Dette er jo egentlig en slags stor dugnad med lag og foreninger og handelsstanden. Og hvis man vanligvis ikke tar turen til bykjernen, så er tiden inne nå. For i disse dagene treffer man garantert kjentfolk i byen. I tillegg er det den tiden politiet bare rusler rundt i gatene og smiler – og bedre kan det jo ikke bli, reklamerer Utakleiv.

Hun anbefaler mossingene å legge turen om Øvre torv, hvor det er street food festival. På lørdag vil Jeløy Kystlag være på plass i Kanalen. Her arrangerer de sjøvettrebus for barna. I tillegg vil de tilby snekketurer langs bryggene.

Bildeserie

FRA ARKIVET: Mossedagene på 1980-1990-tallet

 

Kirkens Bymisjon byr på et omfattende program på torget utenfor Fretex (tidligere PIA-senteret). Her blir det både aktiviteter og underholdning.

På lørdag deles også årets Mossianapris ut. Det skjer utenfor Kirkeparken videregående skole. Det har vært mange forslag til kandidater og lørdag avsløres det altså hvem som stikker av med prisen for 2019 – og heder og ære.

Signe (61) bidrar med egen salgsbod i forbindelse med Mossedagene