– Vi så kunstverkene som var i gågata, og da fikk vi ideen til å gjøre noe hos oss også, forteller rektor Svein Hykkerud og miljøveileder Lise Mette Wehlan.

Derfor kontaktet de Charlotte Norlund, som er personen som har malt flere vegger i Moss sentrum fra før, og planene ble satt i verk.

– Vi så at det var mange murvegger her, så vi snakket om hvordan vi kan gjøre det finere.

De begynner med veggen ved hovedinngangen. I tillegg skal det komme på plass noen benker for å gjøre det til et pauseområde.

– Det er jo en stor og tung vegg, men nå blir det noe som er litt kult å se på og løfte blikket til, sier Hanna-Sofie Achilles Karlsen, og viser med det til temaet for verdensdagen for psykisk helse.

Spent på resultatet

Norlund forteller at de var innom flere ideer før de landet på motivet.

– Motivet er et tre som skal symbolisere det å vokse inn i fremtiden. Det handler om at vi alle begynner samme sted og skal vokse videre, forteller hun.

I tillegg kommer ordene som er Malakoffs verdier på plass: Endringsvilje, åpenhet, tillit, respekt og engasjement. Maleriet skal også gjenspeile skolens visjon om å være best mulig på mestring og miljø i et mangfoldig læringsfellesskap.

– For elevene som går forbi her hver dag, så kan jo ordene feste seg på et vis. Det er kult at det skjer noe og jeg er spent på resultatet, sier Karlsen.

Wehlan trekker også fram at det er et bra miljøtiltak som kan være med å gi en god start på dagen.

Kan komme flere fargevegger

Elevrådet har visst om prosjektet og blitt involvert i prosessen, men for resten av elevene har det vært en overraskelse.

– Det er mye positiv snakk i kantina nå, sier Whelan. Fra kantina har også elevene direkte utsikt til maleriet som tar form.

Charlotte er i full gang med malingen fredag formiddag og veggen ser allerede litt «freshere» ut. Hun regner med det vil ta noen dager til før hun er ferdig.

Denne ene veggen er altså først ut og selve veggen på hovedinngangen skal males blå, men man skal ikke se bort ifra at det er flere vegger på Malakoff som får seg noen andre farger etter hvert.

– Denne kostnaden på denne veggen tar skolen, og så har vi søkt om mer midler fra Sparebankstiftelsen. Vi har flere vegger som kan males, sier rektor.

De får svar på søknaden til Sparebankstiftelsen i november.