- Nå gir opposisjonen også fingeren til dagens unge

Bildet med håndplakat er av Hanna Lein-Mathisen, Oslo NU. Begge er tatt av Thor Due

Bildet med håndplakat er av Hanna Lein-Mathisen, Oslo NU. Begge er tatt av Thor Due Foto:

Av
DEL

DEBATT Kompromisset som er lagt frem i forhandlingene om oljeskatt går ut på å øke friinntekten med 24 prosent. Dette skjer samme dag som partiene sikrer flertall for å ignorere miljøekspertene ved å flytte iskantsonen til 15prosent isfrekvens.

Når AP ikke vil sette en forsvarlig iskantgrense mot oljeaktivitet i Barentshavet, så kan de iallefall ikke gå med på de enorme endringene i oljeskatten som SP og FRP tar til orde for. Natur og Ungdom mener det er uforsvarlig med oljeboring i Barentshavet, men det er et helt nytt nivå av uansvarlighet dersom nye oljeprosjekter i Barentshavet blir realisert kun fordi staten gir enorme skattelettelser.

Therese Hugstmyr Woie, leder i Natur og Ungdom.

Therese Hugstmyr Woie, leder i Natur og Ungdom. Foto:

Å øke friinntekten vil føre til flere oljeprosjekter som er ulønnsomme for samfunnet. Det er helt avgjørende at Arbeiderpartiet sier nei til høyere friinntekt enn det som ligger i regjeringens forslag. Arbeiderpartiet må være ærlige på at det er skummelt for Norge å være for avhengige av olje midt i en klimakrise. Staten kan ikke ta regninga for å holde oljeaktiviteten på et kunstig høyt nivå hver gang det er lav oljepris. Da hindrer vi omstilling, og skakkjører økonomien samtidig.

Endringene i oljeskatten som ligger på bordet nå strekker seg langt utover grensene for hva som kan kalles en korona-krisepakke. Dette er langvarige endringer som kan åpne for helt uforsvarlige oljeprosjekter som får urettferdige fortrinn framfor grønn industri.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken