Rommet har nemlig blitt fylt med kunst denne uka. Kunsten er det barn i barnehager rundt om i hele byen som har stått for. Det er NonStop festivalen, i samarbeid med Moss kommune, som står bak det fargerike påfunnet.

Vennskap

Temaet for utstillingen er vennskap. Hva det betyr sto barnehagene fritt til å definere selv. Noen har tegnet tegninger av vennene sine og andre har tegnet hjerter. Barna fikk selv komme på besøk for å henge opp sine egne tegninger.

Når det var gjort fikk de boller, drops og ble overrasket med et danseshow.

Hva som skulle skje under besøket visste barna ingenting om, så de ble veldig overrasket da danserne plutselig dukket opp.

Koste seg

Barna fra FUS barnehage var enige om at de hadde hatt det kjempegøy. Alvar (5) forteller at det var danserne som var det morsomste å se på.

– Det beste var å se på showet.

– Er dere alle venner i barnehagen deres eller?

– Ja, svarer barna enige, men innrømmer senere at det noen ganger kan være litt krangel om lekene, men de forklarer at det vanligvis løser seg fort.

– Hva er det beste med å ha venner da?

– Det beste med å ha venner er å ha noen å leke med!

Det svaret er alle enige om.

Non Stop-festivalens Geir Meum Olsen er en av de som har vært med å arrangere utstillingen. Han forteller at så langt har barna virket fornøyd med opplegget.

– Vi arrangerer noe hvert år for forskjellige klassetrinn i skolen og for barnehagene, men det er så mange barnehager i Moss at vi skjønte vi ikke kunne reise rundt for å besøke alle. Derfor tenkte vi det var en god idé å arrangere en utstilling hvor barna selv kunne være med å bidra.

Han forteller at valget da falt på vennskap som tema.

– Vi ble enige om en vennskaps-utstilling. Vi tror det er viktig i disse tider, og siden alle barna kommer hit får de sjansen til å møte hverandre og knytte bånd seg imellom.

Og om det er flere som har lyst til å se utstillingen og knytte bånd er det mulig å gjøre.

– Det skal hvert fall henge her et par helger til, så alle kan stikke innom for å se. Håpet er jo at det ikke bare er barna som kan knytte kontakt her, men andre også.

Se mer fra festivalen her: