– Vi åpnet for booking på mandag og åpnet butikken for salg på torsdag, sier Lotte Haugen (35) som driver gjenbruksbutikken Karusell Second Hand, sammen med moren Liv-Irene Aas.

– Mange har allerede reservert en stand, sier hun videre og legger til at de snart skal utvide butikken ytterligere

Det som menes med å reservere en stand, er at selve konseptet går ut på at privatpersoner leier en hylleplass for å selge blant annet klær til barn og voksne, eller barneutstyr. På den måten blir butikken som en slags fysisk Finn.no eller Tise.

(Saken fortsetter under bildet)

– Det har vært veldig spennende, ikke minst å se hvordan dette skulle bli mottatt. Foreløpig er jeg positivt overrasket, sier 35-åringen.

– Det er mange som kjenner til konseptet fra før av, men de som ikke har hørt om det mener også at det er et godt konsept. Her kan man se og prøve på, for det er ikke alltid lett å handle på nett. Det kan komme mye rart i posten når man bestiller usett.

Savnet lignende konsept

For ett års tid siden startet planleggingen av butikken, underveis dukket muligheten for lokaler i Gudes gate opp.

Haugen, som er mossing og bodde i Oslo før, forteller hun først så konseptet i hovedstaden og savnet noe lignende i hjemkommunen da hun flyttet tilbake.

– Jeg så det først på Løren, et område med mange barnefamilier. Jeg er mamma selv og har savnet at det skal være enkelt å kjøpe brukt, og trenger jeg noe til barna trengte jeg det helst i går, sier hun og ler.

– Videre har jeg tenkt over at Moss er i endring og at det trengs mer variasjon, fremfor bare kjedebutikker. I tillegg må vi endre hvordan vi forholder oss til våre kjøps- og bruksvaner, og tenke over klimaavtrykket alle klær og ting utgjør, mener hun.

– Har blitt mer bevisst

Da lokalavisen tok turen innom gjenbruksbutikken lørdag ettermiddag, var det en av kundene som booket seg på en stand like etter handleturen.

– Jeg har vel blitt litt mer bevisst på at jeg er en forbruker som ikke har vært så bevisst, sier Mette Thue fra Moss og ler.

– Jeg har tenkt at mye av det jeg trenger kan jeg kjøpe blant ting andre har brukt før, og i dag fant jeg akkurat det jeg trengte – en turbukse.

Thue forteller hun aldri har vært en «netthandler», nettopp fordi hun foretrekker å se produktene og prøve det på. Dermed falt handleopplevelsen i smak denne helgen. Kort tid senere booket hun like greit en stand for å selge det hun ikke bruker lenger.

– Vanligvis har jeg gitt bort mye, men det er noen plagg jeg ikke vil levere i en Uff-konteiner for eksempel. Da kan jeg levere tingene her, få det solgt og noen andre kan bruke det videre.

Les også

Det unike murhuset på Vang