Det hele starter med sprint fredag, hvor blant annet regjerende U20-verdensmester og mossing Johannes Lønnestad Flaaten stiller til start.

Første runde i Norgescupen går på Gålå, hvor også kjente skiløpere som Finn-Hågen Krogh, Sjur Røthe og Didrik Tønseth er blant de påmeldte.

Sprinten kan du se her fra klokken 10:50 fredag (+).

Lørdag kan du se 10 km for kvinner og herrer fra klokken 09:00 (+).

Senere i vinter kan du også få med deg Norgescupen fra Nannestad og Brumunddal, junior-NM fra Alta og Hovedlandsrennet fra Meråker.

– Regner med stor interesse

Equinor Norgescup er, sammen med NM, det høyeste nivået for nasjonale langrennskonkurranser i Norge. De er godkjent som FIS-renn, som innebærer at det i tillegg til de norske løperne, som regel kommer utøvere på høyt nivå fra andre nasjoner. For hver av de tre rennhelgene i Equinor Norgescup stiller opp mot 350 løpere til start. I junior-NM regner arrangørene med 800 deltakere. Like mange antas å komme til Hovedlandsrennet.

Moss Avis får vise langrenn direkte gjennom hele vinteren etter at Norges Skiforbund og Amedia inngikk avtale om rettighetene for sesongen.

– Langrenn er Norges viktigste vinteridrett, målt i publikumsinteresse. Norgescuprennene samler både noen av landets beste utøvere og en stor bredde av løpere fra hele landet. For oss, som er den største utgiveren av redaktørstyrte medium, med over hundre titler fra nord til sør, innebærer avtalen at vi kan tilby godt og spennende innhold som jeg regner med det er stor interesse for, seier direktør for sportsutvikling i Amedia, Helge Birkelund.

Sendingene vil være tilgjengelig i Amedias plattform Direktesport for abonnenter av konsernets egne aviser og 17 partneraviser, uten ekstra kostnad.

– Det er veldig bra for Ski-Norge at vi får vist disse rennene direkte gjennom Amedias distribusjonsnettverk over hele landet. I Equinor Norgescup, junior-NM og i Hovedlandsrennet får vi vist fram våre aller beste skiløpere, bredden i Ski-Norge og ikke minst at vi ser morgendagens helter. Arrangementene samler også hele Ski-Norge på sitt beste, og vi kommer til å se mange landslagsløpere på startstreken flere av disse rennene. Lokalavisene i Norge er utrolig viktig for oss, og vi ser veldig fram til dette spennende nye samarbeidet med Amedia, sier langrennssjef i Norges Skiforbund, Espen Bjervig.

Skirennene du kan se på Moss Avis i vinter:

  • Equinor Norgescup Gålå, kvinner og menn, 25.–27. november 2022
  • Equinor Norgescup Nannestad, kvinner og menn, 17.–19. februar 2023
  • Equinor Norgescup Brumunddal, kvinner og menn, 10.–12. mars 2023
  • NM Junior Alta, kvinner og menn, 3.–5. mars 2023
  • Hovedlandsrenn Meråker, gutter og jenter, 24.–26. februar 2023

Her får du oversikt over alle Direktesport-sendingene!