Fra midten av september har Rituals Mosseporten søkt julehjelper, og ifølge assisterende butikksjef, Camilla Svendsen, er utlysningen basert på tidligere høysesonger ved velværebutikken.

– Vi søker flere på laget fordi det er så mye å gjøre her i julen. I år tenker vi minst seks til sju ansatte, det blir færre hoder sammenlignet med tidligere, men også lettere for de ansatte å forplikte seg til jobben, sier Svendsen til Moss Avis.

Den assisterende butikksjefen forteller at de i år forventer et stort trykk i butikken, nå som det ikke lenger er nødvendig å begrense antallet som besøker butikken samtidig.

– Er dere godt rustet mot høysesongen?

– Ikke helt ennå, det er derfor vi trenger gode søkere. Rituals er en gavebutikk, og alle søkere er velkomne. Selvsagt er det en fordel med utadvendte ansatte, for jobben krever mye kontakt med kundene, svarer hun.

Ikke like tidlig ute

Lekebutikken Ringo søker også etter ansatte, men daglig leder Caroline Josefine Mathisen, forteller at det ikke dreier seg om en julehjelp-stilling.

– Det vil dukke opp flere stillinger litt senere i år, men vi tar alltid imot søknader, uavhengig av om det en utlyst en stilling eller ikke, sier hun.


I skrivende stund søker de etter én ansatt i 20 prosent stilling, og de søker ikke etter hvem som helst:

– Jeg løper fram og tilbake mellom to butikker, så vi er avhengig av én til. Jeg oppfordrer mennesker som liker å by på seg selv, lekne og ikke minst kreative til å søke. Våre kunder er barn og deres foreldre, så man må ha tålmodighet og forståelse, sier den daglige lederen.

Ifølge Mathisen har de mottatt flest søknader blant yngre, og hun mener det er en forbindelse mellom søkerne og butikkens produkter.

– Vi selger ikke tobakk eller noe i den kategorien, og derfor kan de ansatte stå i kassen før de er 18 år, forklarer hun.

Det er også andre butikker på kjøpesenteret som søker etter flere medarbeidere, både Kid og Vero Moda har utlyst stillingsannonser. Moss Avis har ikke lykkes med å oppnå kontakt med lederne på de disse butikkene.