– Jeg tror aldri jeg har vært borte i en mer motivert gjeng enn det vi er nå. Det virker som om alle er forbannet etter det som skjedde i Arendal, og det var jo også pinlig. Jeg skal ikke si at det har vært slåssing på trening, men det har vært bra med trøkk. Det liker jeg godt, sier Alexander Håpnes som er gjest i denne ukens MFK-podkast.

MFK går nå inn i de seks siste seriekampene, med seg har de en fire poengs ledelse på Arendal som ligger på kvalifiseringsplassen.

– Vi må bare gripe denne sjansen og vi har absolutt satt oss i en god posisjon, det er nå vi skal vise at vi fortjener opprykket. Men det er mye jobb som gjenstår. Poengene kommer definitivt ikke av seg selv, sier 21-åringen.

– Noen kan ha følt seg truet

I løpet av overgangsvinduet ble det hentet inn seks nye spillere. Flere røster har ment at dette har påvirket laget negativt og skapt en uro som har ført til dårlige prestasjoner.

– Har dette påvirket dere negativt, Håpnes?

– Jeg tror det er flere årsaker til at vi tapte mot Ørn og mot Arendal. Det kan godt være at noen har følt seg truet. Men det å skape konkurranse om plassene er også positivt, det bør i hvert fall være det. Det er fine typer som har kommet inn og det er god stemning i troppen. Mange nye spillere kan skape strid, men det er nok ikke nykommernes feil at vi som lag ikke har prestert som forventet i det siste, forklarer en ærlig Alexander Håpnes.

Får høre det i garderoben

I fjor rykket Håpnes opp med Kongsvinger, i år kan han altså sikre seg et nytt opprykk – med MFK-logoen på brystet.

– Det er en ubeskrivelig deilig følelse å rykke opp. En skikkelig selvtillit-boost.

Før MFK går inn i den avgjørende fasen er det et stort spørsmål som henger i luften på Melløs:

– Blir det noen Håpnes-scoring i år?

– Det hadde jo vært gøy, for jeg får høre det godt i garderoben når jeg ikke setter sjansene jeg får. Men for meg så er det viktigst at laget vinner og om jeg scorer, er nest sist eller starter et angrep som gir scoring spiller ikke så stor rolle. Tre poeng er alltid viktigst, forklarer midtbaneterrieren.

Søndag er det Odd 2 som gjester Melløs stadion og Håpnes har en oppfordring:

– Møt opp på Melløs og gi oss støtte – det betyr mye mer enn de fleste tror!

Hør ukas episode her: