Full fart på grønt flagg

GRØNT FLAGG: Barna hjelper mer enn gjerne Irene Brevad fra Vestby kommune til å få på plass det grønne flagget på Grevlingen barnehage. (Foto: Mattias Mellquist)

GRØNT FLAGG: Barna hjelper mer enn gjerne Irene Brevad fra Vestby kommune til å få på plass det grønne flagget på Grevlingen barnehage. (Foto: Mattias Mellquist)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Grevlingen barnehage har fullt fokus på miljøet sitt. Det sørger miljøagentene for.

DEL

Pernille Frich Aschjem (5) og Mille Thrane (6) har full kontroll på jobben som miljøagenter. Det gjør at Grevlingen barnehage nå er en av 40.000 barnehager i verden som har fått Grønt Flagg.

Se bilder fra barnehagen her:

Barnehagen i Son er den sjette av åtte kommunale barnehager i Vestby kommune som blir Grønt Flagg-miljøsertifisert. Det er en rekke strenge krav som stilles for at man kommer gjennom nåløyet, men Pernille og Mille har gått foran og vist de andre barna og voksne på barnehagen hva som kreves.

– Og hva har dere gjort?

– Vi slår av lysene, sier Mille.

– Vi ser om det er søppel rundt oss. Og hvis det er det plukker vi det opp og sorterer, sier Pernille.

Mille fortsetter med neste punkt duoen har tatt ansvar for.

– Vi sjekker om portene inn til barnehagen er lukket.

Og hun imponerer stort foran kommunens representant Irene Brevad.

– Vi trenger også på begge sidene av arkene, forklarer hun.

Brevad er godt fornøyd med at den ene etter den andre kommunale barnehagen tar miljøspørsmålene på alvor.

– Nå håper jeg de to siste barnehagene er miljøsertifisert før sommeren, sier hun.

Viktig tiltak

– Dette er kjempeviktig. Vi vil at barn i ung alder skal tenke miljø, da tar de med det senere på skolen og så videre. Det er viktig med gode holdninger i ung alder. Spesielt gøy er det når barna passer på de voksne, sier Brevad og spør barnehagebarna om de må gjøre det i barnehagen på Grevlingen.

Svarene varierer mellom «ja» og «nei» den halve timen Vestby Avis var til stede. Styrer Emma Finstad forteller at de har jobbet med en langsiktig miljøplan og at det har bæret frukter.

– Vi har tatt med barna på miljøstationen for å se hva det blir av det når vi sorterer, sier hun.

Lang huskeliste

– Det er bra. Da forstår barna hvor viktig det er at vi jobber med miljø. Dette er jo fremtiden vår, sier en fornøyd Brevad til styrer Finstad og blir imponert når hun får se plakatene til Pernille og Mille som forteller hva barnehagebarna gjør for miljøet:

* Reparerer leker

* Plukker søppel på tur

* Kildesortering

* Mørkedag

* Slår av lyset

* Har med seg egne kopper og tallerkener på arrangement.

– Barna synes det er gøy. Vi har hatt stor suksess med mørkedag i barnehagen. Da skrur vi av alt av lys vi har og barna tar med seg lommelykter og hodelykter når det kommer, forteller styrer Finstad.

Hun kan fortelle at neste mål er en grønnsakshage.

Artikkeltags