Gå til sidens hovedinnhold

Nei til sykkelvei i Abelsgate, igjen

Artikkelen er over 2 år gammel

Debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I MA 22.ds. varsler beboere på Krapfoss aksjoner foran høstens valg når det gjelder sykkelplanen vedrørende Abelsgate. De protesterer mot at Abelsgate på nytt er prioritert som sykkelvei.

Fremskrittspartiet har vært imot dette helt siden konsulentselskapet Lala Tøyen utarbeidet «Strategisk plan for sykkel i Moss.» Den ble lagt frem i april 2016 for politikerne som la den ut på høring.

Jeg fikk flertall for mitt forslag i MISA (miljø- og samferdselsutvalget) at vi skulle behandle hvert forslag i sykkelplanen separat slik at man ikke «slukte rått» alt som stod i planen.

Det ble store protester den gangen også, og flertallet bestemte da at man skulle gå for en prøveordning. Jeg (FrP) stemte imot denne prøveordningen i MISA. Mener å huske at jeg var den eneste som stemte imot.

Det var et møte om Abelsgate på Bylab hvor det var et meget stort engasjement både fra beboere i Abelsgate og i Solveien.

Jeg sa der at FrP var imot prøveordningen og selvsagt også imot at den skulle bli permanent!

Etter så mye protester tidligere, trodde jeg at denne «ballen var lagt død», men nei.

Abelsgate ligger altså inne som sykkeltrasé i den planen som nå er ute på høring. På spørsmål fra journalisten i MA 11.ds. svarer kommunens representant, Cecilie Kildahl, slik:»Denne gaten er en del av planen fordi konsulentfirmaet gjorde denne prioriteringen etter en faglig vurdering.»

Man lytter altså mer til konsulenter enn til innbyggerne! Jeg kan love at Fremskrittspartiet fortsatt skal lytte til innbyggerne og stemme imot enveiskjørt Abelsgate ved enhver anledning!

LES OGSÅ:

Abelsgate og sykkelplanen i Moss, en gang til

Nei til sykkelvei i Abelsgate

Innspill til sykkelplanen for Moss

Aksjoner foran høstens valg – folk i harnisk: En hel bydel varsler opprør mot omstridt sykkelvei 

Stor oversikt! Her er syklistenes hodepiner i Moss 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.