Trygve G. Nordby, Leder for byjubileet, forklarer at nesten alt som står på programmet vil gå sin gang, og at det fremdeles kun er endringene som ble kunngjort på onsdag som vil gjelde.

– I utgangspunktet var alle arrangementer koronatilpasset etter at vi gjorde endringer allerede i vår. De endringene vi har gjort er å ta ut de større arrangementene som skulle blitt arrangert i kommunens regi, opplyser han.

Han forklarer blant annet at de nå lager en slags «Moss minutt for minutt» film som skal legges ut 8. august. Filmen skal man kunne se på nett hele uken. Men også byens bursdagsfeiring 10. august får en digital overhaling.

Les også: Smitteoppblomstringen setter en stopper for byjubileet. Avlyser mange arrangementer

– Vi holder på å filme nå og planen er å lage en skikkelig bursdagsfeiring som vil gå digitalt på nett, sier han. Men innimellom dette vil de allerede planlagte arrangementene, som kunstutstillinger og historiske utstillinger gå sin gang. Det er mange arrangementer med under 200 deltakere, og disse vil gå sin gang, legger han til.

Konserter arrangert av private vil også spilles på byens forskjellige scener.

– Arrangementene som kan avholdes innenfor koronareglementet vil bli avholdt som planlagt, det betyr at også konserter vil bli spilt.

Premiere på «Uten filter»

Premieren på filmen «Uten filter» vil også gå som planlagt forteller han.

– Her er det snakk om et mindre antall som allerede har kjøpt billetter. Så der vil det være kontrollerte forhold, avslutter han.

De fire arrangementene som foreløpig er avlyst, og har blitt tatt ut av programmet, er soloppgangskonserten 8. august, piknik i Torderødhagen 8. august, aktivitetsdag for hele familien 9. august og bursdagsfest på til sammen sju arenaer 10. august.