Gå til sidens hovedinnhold

NFF snur i den omstridte Bjerketvedt-saken. Avslører hvor mye de betalte i oppreisning til ansatt

Artikkelen er over 1 år gammel

Norges Fotballforbund (NFF) har, etter kraftig press fra media og politikere, offentliggjort at Erik Loe fikk 150.000 kroner i oppreisning som følge av at generalsekretær Pål Bjerketvedt krenket ham.

VG fikk tirsdag bekreftet summen fra NFF, som tidligere ikke ville gå ut med beløpet.

Men etter at flere stortingspolitikere kom på banen og reagerte på saken, snur nå forbundet.

– Gjorde unntak

– Det har vært såpass stor oppmerksomhet rundt dette at vi gjør et unntak fra prinsippene om at vi ikke går ut med opplysninger om personalsaker, sier NFF-president Terje Svendsen til VG.

Fotballpresidenten mener at slike utbetalinger ikke er uvanlig i arbeidslivet. Han ønsker at offentliggjøringen av summen nå vil skape ro.

Bakgrunnen for saken er at Bjerketvedt, som er fra Moss, ble avslørt av fotballbladet Josimar som deres hemmelige kilde i forbindelse med en klagebehandling i Pressens Faglige Utvalg. Da kom det fram at han hadde delt informasjon om Erik Loe i NFF. Sistnevnte er fortsatt ansatt i forbundet etter å ha fått oppreisningen på 150.000 kroner.

– Tjent med åpenhet

Tage Pettersen, Høyres idrettspolitiske talsmann, var en av politikerne som manet til at NFF skulle vise mer åpenhet før forbundet snudde. Han synes det er fornuftig at NFF offentliggjør summen og uttrykker forståelse for at det har vært krevende i en slik personalsak, men:

– Så lenge vi i idretten lever av medlemmer og offentlige penger, mener jeg at man er tjent med mer åpenhet, sier politikeren.

Størrelsen på oppreisningen til Erik Loe ønsker han ikke å mene noe om.

– Jeg kjenner Pål litt og hadde ikke noe stort behov for å mene veldig mye, bortsett fra at jeg synes det skal være så stor grad av åpenhet som mulig. Det fine med åpenhet er at de som leser om det selv kan gjøre seg opp en mening om 150.000 kroner er mye eller lite brukt av Fotball-Norges penger til konflikten som er løst.

– Fotballpresidenten ønsker at saken nå skal få ro, men vil den bli lagt død når beløpet er så stort?

– Det er vanskelig å si. Det er helt sikkert noen på ulike nivåer som kan mene noe om det, og det skal de selvfølgelig få lov til. Men NFF kan være fornøyd med at de ha offentliggjort beløpet, svarer Pettersen.

Pål Bjerketvedt har ingen kommentarer knyttet til saken, og viser til at det er Terje Svendsen som håndterer den på NFFs vegne.

Les også: Styret i NFF har full tillit til generalsekretæren

Kommentarer til denne saken