Gå til sidens hovedinnhold

NHO på date med ordførerkandidatene

Artikkelen er over 2 år gammel

Denne uka hadde NHO Viken Oslo invitert ordførerkandidatene i nye Moss til speeddating og politisk verksted. Politikerne lot seg ikke be to ganger.

Med Promens på Kambo som vertskap møtte de lokale ordførerkandidatene bedrifter som Støtvig Hotel, Hersleth Entreprenør og Promens for treff.

– Vår hensikt er at politikerne skal lære mer om bedriftenes hverdag og diskutere hvordan kommune og næringsliv sammen kan legge til rette for at både nye og eksisterende bedrifter utvikler seg og vokser. Målet er at enda flere kan finne en trygg og lønnsom arbeidsplass i nye Moss, sa Yusuf Nebi Bastas, seniorrådgiver for NHO Viken Oslo, i forkant av arrangementet.

NHO passet på å dele ut «ordførerløftet» til de fremmøtte kandidatene hvor man ba om en politisk forpliktelse for følgende seks punkter.

1. Sørge for god tilgang på næringsareal med egnet infrastruktur- og transportløsninger.

2. Samarbeide med bedrifter for å tilby gode tjenester til innbyggerne.

3. Sørge for konkurransedyktig nivå på kommunale avgifter for bedrifter.

4. Bruke kommunens innkjøpsmakt for å bekjempe arbeidslivskriminalitet.

5. Sette et ambisiøst måltall for grønne innovative offentlige anskaffelser.

6. Sørge for at kravet om lærlinger følges opp i kommunens anskaffelser.

I sin oppsummering av arrangementet skriver NHO følgende:

– Datene var korte, men effektive. Hvert tiende minutt roterte politikerne og fikk en ny bedriftsdate. Slik møtte de bedriftsledere fra lokale bedrifter som hver for seg fortalte og svarte på spørsmål knyttet til hvordan nye Moss kan legge til rette for næringsutvikling og forstå bedriftenes behov.

– Vi samlet bedriftene for at politikerne skulle få treffe flere på en gang, og få mulighet til dialog. Temaer som naturlig står sentralt foran valget er satsing på yrkesfag, tilrettelegge for effektiv infrastruktur og seriøse, grønne innkjøp. Dette er temaer som er viktige for både politikere og bedrifter, sa regiondirektør Nina Solli i NHO Viken Oslo etter møtet hvor politikere og ordførerkandidater fra Ap, Venstre, Ny kurs, KrF, Frp, SV, Høyre og MDG deltok.

Kommentarer til denne saken