- Sykemeldingen min går ut i disse dager. Det er helt utrolig at det har gått så bra, sier Niklas Baarli til Nettavisen.

Bare tre måneder er gått siden Baarli ble fraktet liggende i et fly hjem til Norge for flere operasjoner etter at han brakk ryggen under en båttur i Filippinene, og neste uke er han tilbake på TV-skjermen. Selv beskriver han det som å få livet i gave på nytt.

Sammen med den tidligere P3morgen-programlederen Silje Nordnes skal han lede NRKs sommersatsing «Sommerbilen» fra Tromsø til Nordkapp.

- Et mirakel

Det er ingen selvfølge at Baarli har kommet seg så raskt på beina som han har gjort etter at han brakk ryggen.

- Takket være moderne medisin og norske leger kan jeg mer eller mindre fungere som normalt igjen. Det er et mirakel, man kan nesten ikke se at ryggen min er bygget opp med skruer, sier Baarli til Nettavisen.

Etter måneder med «enorme smerter», som han beskrev på Instagram i tiden han lå på sykehuset, er Baarli mer eller mindre kvitt alle plagene. At det hele har gått så bra tar han imidlertid ikke for gitt.

- Det var veldig tungt i starten. Spesielt da koronaen kom på toppen av det hele, og jeg ble satt i karantene og ikke fikk besøk. Jeg har blitt en sånn blidfis som i dag setter pris på hver eneste lille ting i livet, sier han.

Niklas Baarli (30) risikerer å bli lam etter brudd i ryggen

Flere mossinger

Baarli bli ikke det eneste lokale ansiktet under NRKs store sommersatsing, også Emil Gukild skal ut og kjøre sommerbil. Sammen med Pia Rivelsrud skal Gukild starte sin tur ved Trollveggen.

Hun har masse energi og er en person jeg tror det blir en drøm å kjøre med, sier Emil Gukild til nrk.no.

- Får kjeft hele tiden

Til tross for livsgleden Baarli kjenner ekstra på i disse dager, har ulykken likevel gjort at flere rundt ham er litt mer på vakt. For hans egen del har nemlig ikke ulykken satt noen hindring for ting han gjerne vil gjøre.

- Jeg er ikke redd i det hele tatt. Jeg har til og med vært ute på båt igjen. Jeg er for dum til å skjønne at ting kan være farlig, men de rundt meg driver og kjefter hele tiden. Passer på at jeg ikke løfter for tungt, og ser til at jeg ikke utsetter ryggen for ting den ikke skal utsettes for, ler han.

Baarli er heller ikke bekymret for hvilke påfunn han og Nordnes skal gjøre i sommer.

- Vi reiser allerede på tirsdag, og første episode blir torsdag, akkurat i tide til sykemeldingen er over, sier han.

«Sommerbilen» sendes på NRK fra slutten av juni til begynnelsen av august.

Må gjennom ny operasjon: – Må kollapse lungene mine og greier