Hvert år deles det ut en rekke priser mot slutten av fotballsesongen. I år kan den potensielle opprykkssesongen bli kronet med prisdryss i MFK-garderoben, i form av individuelle priser.

Første sesong som hovedtrener

Hovedtrener og tidligere keeperkjempe, Thomas Myhre, er nå én av tre nominerte kandidater som kan stikke av med prisen «Årets trener 2022» i PostNord-ligaen, opplyser PostNord AS i en pressemelding.

– Thomas har bidratt tungt til å skape muligheter for det etterlengtede opprykket. Han har ledet et lag som har fremstått som veldig solide og vist gode resultater og god fotball gjennom sesongen. Sett fra utsiden er det satt noen standarder som ikke var der før, og en del spillere presterer på sitt (hittil) høyeste nivå. Laget har prestert over det som var forventet av mange, skriver de videre i pressemeldingen.

– I mange år har vi kåret årets talent i PostNord-ligaen, noe som har vært en stor suksess. Nå ønsker vi også å rette et fokus mot trenerne, hvor det vil deles ut en tilsvarende pris, sier kommunikasjon- og markedsdirektør i PostNord, Maria Korban.

De to andre trenerne som er nominert til årets trener-pris er Johannes Tor Hardarsson fra Fløy-Flekkerøy og Petter Sjåholm fra Træff.

Ungt stjerneskudd fra Sverige

Den 21 år gamle svensken Noah Alexandersson rakk å få et dusin kamper i Allsvenskan før han endte opp på Melløs Stadion, en arena hvor han raskt ble en publikumsfavoritt.

Etter å ha vært på lån fra IFK Göteborg i i 2021-sesongen, ble overgangen gjort permanent før 2022, og i år har kantspilleren vært en viktig bidragsyter til at Moss Fotballklubb troner øverst på tabellen én runde før slutt.

Alexandersson står med sju fulltreffere på 22 kamper og 21-åringen er én av tre nominerte som kan bli kåret til «Årets unge spiller» i PostNord-ligaen 2022.

– Det store tilfanget av foreslåtte kandidater til prisen og de tre nominerte viser at det er et høyt nivå på de unge spillerne i PostNord-ligaen. Som samarbeidspartner til ligaen er det også gledelig å se at spillerutviklingen foregår i hele landet og skaper engasjement, forteller Korban.

De to andre spillerne som er nominert til årets talentpris er Jacob Jacobsen Bolsø fra Træff og Hødds Syver Skundberg Skeide.