Gå til sidens hovedinnhold

Norsk modell, ny regjering!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hva er fagorganiserte best tjent med? Rødgrønn eller blågrå regjering? Hver og en får gjøre seg opp sin mening. Jeg har gjort meg opp min, og har aldri vært i tvil: Fagorganiserte er ikke tjent med høyrestyre, uansett hvilke parti som sitter i en borgerlig regjering.

Ja, Fredrik Holm, stortingskandidat fra Høyre: Det er en forskjell mellom rødt og blått. Nei, Holm, jeg har ikke satt opp Høyres politikk mot Arbeiderpartiets. Men det er en forskjell der også!

Ja, Fredrik Holm, mitt innlegg i Moss Avis kunne vært skrevet før valget i 1977: Men det kunne sikkert blitt brukt ved valget i 2029 også, hadde det ikke vært for at da har vi forhåpentligvis åtte rødgrønne, og ikke åtte borgerlige, år bak oss!

Jo, Fredrik Holm, høyresida undergraver den norske modellen: Høyrepolitikk er markedspolitikk. Privatisering og anbudsregimer presser priser og presser lønnsnivå; skaper sosial ulikhet, og svekker samfunnslimet.

Nei, Fredrik Holm, jeg legger ikke press på mine fagforeningskamerater: Vi i LO skal fortsette å legge press på regjeringa – også den rødgrønne vi nå trenger, for å få en arbeidervennlig politikk!

Og, Fredrik Holm, når hørte vi høyresidas frontfigurer heie fram fagorganisering de siste åtte åra?

Kommentarer til denne saken