– Jaga Jazzist er en helt perfekt booking for Lyse Netter uttaler Martin Sørhaug. De er et av landets desidert beste liveband som forener festivalens interesse for jazz, rock og elektronisk musikk. Meg bekjent har de heller aldri tidligere spilt her i byen, så det er virkelig på tide. Herregud så kult det skal bli, mener festivalsjef Martin Sørhaug i en pressemelding.

At Jaga Jazzist ikke har spilt i Moss tidligere er feil – de spilte på Gimle for mange år siden, men ellers har Sørhaug nok rett i sine antagelser om at de passer perfekt for Lyse Netter.

Gjennom flere tiår har Jaga Jazzist blandet sjangere og kommet opp med sin helt egen miks av blant annet jazz, progrock og elektronika og har hanket inn en rekke Spellemannspriser.

Bandet ble startet av Martin Horntveth og Ivar «Ravi» Christian Johansen i Tønsberg i 1994, og har siden markert seg tungt både nasjonalt og ikke minst internasjonalt.

I dag består bandet av Marcus Forsgren – Guitars + effects, Even Ormestad – Bass + keyboards, Andreas Mjøs – Vibraphone, guitars, drums + electronics, Line Horntveth – Tuba + percussion, Martin Horntveth – Drums + drum-machines, Lars Horntveth – Tenor sax, bass-clarinet, guitars + keyboards, Øystein Moen – Keyboards og Erik Johannessen - Trombone + percussion.

Steven Wilson Quartet og Jonathan Bree er også klare for neste års festival.