Gå til sidens hovedinnhold

Norwegian Outlet vil utvide med 2750 kvadratmeter

Artikkelen er over 6 år gammel

Norwegian Outlet ønsker å utvide, og rådmannen går på tvers av flere statlige organer og anbefaler indirekte at utvidelsen får finne sted.

KLIKK PÅ HOVEDBILDET FOR Å SE VIDEO.

Rådmannen anbefaler at Plan- og miljøutvalget i Vestby i sitt møte mandag vedtar at detaljreguleringen for utvidelsen av Norwegian Outlet sendes på høring og legges ut til offentlig ettersyn.

Norwegian Outlet, som ble åpnet i juni 2010, har i dag et forretningsareal på 15.300 kvadratmeter. Nå ønsker shoppingmetropolen å gjøre tilbygg på ytterligere 2750 kvadratmeter, hvorav 2350 kvadratmeter som forretningsareal.

LES OGSÅ: Kapasiteten er allerede sprengt på Norwegian Outlet

– Undergraver sentrum

Verken Fylkesmannen i Oslo og Akershus, Akershus fylkeskommune eller Statens vegvesen er positive. Det viser de i sine merknader etter at planarbeidet ble varslet oppstartet i september i fjor.

– En utvidelse vil bidra til økt bilbruk, skape unødvendig tettstedsspredning og undergrave positiv sentrumsutvikling i Vestby sentrum, er blant fylkesmannens merknader.

– En utvidelse er i strid med rikspolitisk bestemmelse for kjøpesentre og fylkesdelplan for handelsvirksomhet, service og senterstruktur, samt føringene i Vestby kommuneplan. Norwegian Outlet betjener i liten grad lokalt marked, men henvender seg i til et regionalt og bilbasert publikum, påpeker fylkeskommunen.

– Etableringen av Norwegian Outlet, sammen med andre virksomheter, har ført til en vesentlig økt trafikkbelastning på Vestbyveien, skriver veivesenet, som også minner om trafikk- og parkeringsproblemer som tidvis oppstår. Også veivesenet viser til at tiltaket er i strid med rikspolitiske bestemmelser for kjøpesentre og varsler at det kan komme til å fremme innsigelse til et planforslag.

Bare positive sider

Rådmannen i Vestby ser derimot en lang rekke oppsider:

  • Med Ikea og Norwegian Outlet som en magnet for Vestby kan det skapes synergieffekt for andre bedrifter og grunneiere som ønsker å invester i Vestby sentrum.
  • Ingen overordnede myndigheter har hatt merknader til Vestby kommuneplan med forretningsområde i Vestby nord.
  • Området har god kollektivdekning, og blir enda bedre med framtidig Follobane.
  • Det ligger i sykkelavstand for store boligområder.
  • Norwegian Outlet mener at 25 nye arbeidsplasser kan bli skapt med en utvidelse.

– En utvidelse av Norwegian Outlet vil ikke være i konkurranse med Vestby sentrum. Sammen med Ikea kan Norwegian Outlet gjøre Vestby til en attraktiv shoppingsdestinasjon for hele Østlandet, noe som skaper ringvirkninger fore næringsetablering i Vestby sentrum, skriver rådmannen.

Stor framgang

– Vi har økt omsetningen med 65 prosent de siste tre årene. Vi er glade for at Vestby er positive. For vi har stort behov for større arealer, sier utbyggingsansvarlig i Norwegian Outlets eiertrio, Ådne Søndrål.

– Vekst hos oss styrker Vestby, mener daglig leder Einar Sørland i Norwegian Outlet.

LES OGSÅ: Her kommer flere nye butikker

Kommentarer til denne saken