Arbeidskonflikt kan stoppe toget

KONFLIKT: Det er fare for streik og den rammer i såfall togpassasjerene.

KONFLIKT: Det er fare for streik og den rammer i såfall togpassasjerene. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Dersom meklingen ikke fører frem, har Norsk Lokomotivmannsforbund varslet streik blant noen av sine medlemmer fra torsdag 21. mai.

DEL

Det er brudd i forhandlingene i årets lønnsoppgjør mellom Spekter/NSB AS/NSB Gjøvikbanen AS og LO Stat/ NLF (Norsk lokomotivmannsforbund), medles det fra NSB-hold.

Partene møtes onsdag 20. mai til mekling hos Riksmekleren. Meklingsfristen er satt til midnatt natt til 21. mai, men det er ikke uvanlig at partene mekler på overtid.

Får konsekvenser

Dersom meklingen ikke fører frem, har Norsk Lokomotivmannsforbund varslet streik blant noen av sine medlemmer fra torsdag 21. mai.  En eventuell streik få konsekvenser for mange tog på R10 mellom Lillehammer og Drammen, R 20 mellom Halden (Gøteborg) og Oslo S, samt enkelte avganger mellom Oslo S og Trondheim.  Fredag og de påfølgende dagene vil streiken medføre innstilte tog også på andre strekninger.

Lovlig aksjon

En eventuell streik er en lovlig aksjon, og NSB kan derfor ikke sette opp alternativ transport i form av busser for tog som rammes av streiken. Utgifter til annen transport vil ikke bli erstattet, men NSB refunderer fullt ut uten gebyr alle ubenyttede billetter til tog som er rammet av streiken.

Ved en eventuell streik vil konsekvensene av streiken bli kommunisert på nsb.no.

NSB skriver i pressemeldingen at de beklager ulempene dette eventuelt vil medføre togpassasjerer.

Artikkeltags