Ny brannstasjon i Såner vedtatt: – Dette er en gledens dag

Den nye brannstasjonen skal bygges på jordet midt i bildet og blir liggende rett bak Hersleths hovedkontor.

Den nye brannstasjonen skal bygges på jordet midt i bildet og blir liggende rett bak Hersleths hovedkontor. Foto:

Alt ligger nå klart for byggestart til høsten, men at matjord må vike plassen er ikke alle like fornøyd med.

DEL

(Vestby Avis:) Mosseregionen interkommunale brann og redning (MIB) har i tre år jobbet for en ny brannstasjon i Vestby. På mandagens kommunestyremøte var planen oppe til annen gangs behandling, etter at alle høringsinstanser hadde sagt sitt.

Der ble rådmannens innstilling vedtatt mot 12 stemmer. Administrerende direktør Johnny Sundby i MOVAR, som Moss Interkommunale Brannvesen er en del av, sier dette er svært gledelig.

– Dette er helt klart en gledens dag. Nå kan vi gå videre med prosjektet vi har jobbet med i lang tid, sier Sundby.

Skisser klare

Sundby forteller at mye av planleggingen allerede er gjort og at skissene til den nye brannstasjonen til 40 millioner kroner er ferdige.

– Hele konkurransegrunnlaget er så å si klart, så anbudsdokumenter sendes ut om ikke så lenge, sier Sundby.

– Når kan dere regne med byggestart på tomta?

– Om alt går etter planen håper vi at spaden kan stikkes i jorda allerede til høsten, sier Sundby.

Dagens brannstasjon på Randem vil bli stengt med en gang den nye på Såner står ferdig. Byggetiden er beregnet til å ta rundt ett år.

– Stasjonen på Randem er altfor liten og er ikke dimensjonert til dagens bruk. Mannskap på vakt oppholder seg blant annet i midlertidige brakker på baksiden av bygget, så alle gleder seg stort til å komme til en helt ny brannstasjon, sier Sundby.

Foto:

Nullvisjon

Ikke alle er like fornøyd etter mandagens vedtak i kommunestyret. Gruppeleder i MDG, Louise Brunborg-Næss, mener det var viktig å markere at det ikke er greit å bygge ned matjord.

– Vi har en nullvisjon om å ikke bygge ned matjord. Derfor synes vi det hadde vært bedre å få utredet alternative plasseringer av brannstasjonen. Nå i disse koronatider er også matjord og kornproduksjon en del av beredskapen, sier Brunborg-Næss.

Under avstemningen fikk MDG, SP og SV også med seg Fremskrittspartiet. Jeanette Hoel forteller de ønsket en ny vurdering i ly av koronakrisen vi er midt oppe i.

– Utredningen om lokalisering av brannstasjonen ble gjort før noen hadde hørt om koronaviruset, så med tanke på den situasjonen vi er i nå, hvor mye er blitt annerledes, stemte vi for å gjøre en ny utredning av plasseringen, sier Hoel.

Hun presiserer at de ikke nødvendigvis hadde stemt mot dagens plassering ved en eventuell omkamp.

– Poenget vårt er at utredningen burde gjøres ut ifra dagens situasjon, hvor korona har snudd opp ned på veldig mye, sier Hoel.

Artikkeltags