Om dialog og involvering

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Debatt I sitt svar på min kronikk i Moss avis 28. august tar nyvalgt ordførerkandidat Harald Fløgstad fra Høyre, pennen fatt og skriver etter min mening et indignert og irritert svar.

Han påstår at NY KURS kommer med alvorlige anklager mot Høyre og Arbeiderpartiet.

Ja det er alvorlige anklager jeg kommer med. Jeg ber Fløgstad merke seg at jeg ikke kommer med personangrep. Jeg forbeholder meg imidlertid retten til retten til å kritisere partienes og personenes handlinger.

Som opptatt politiker i Rygge kommune er det ikke sikkert at Fløgstad har hatt tid til å holde seg oppdatert om utviklingen og prosessene som har vært ført i Moss. Når han beskylder meg for å komme med udokumenterte påstander så er det feil.

Jeg og andre, ikke minst BBM, har i gjentatte avisinnlegg dokumentert påstandene og jeg ønsker derfor ikke å gjenta dette nå. Vi har derimot laget en oversikt som dokumenterer våre påstander.

Jeg har ingen grunn til å stillespørsmål om interne prosesser i Moss Høyre. Jeg har ingen oversikt over Høyres interne saksbehandling og de demokratiske prosesser i det partiet, men det er grunn til å registrere at sentrale tillitsmenn har meldt seg ut av partiet i de siste bystyreperiodene.

Det jeg først og fremst uttaler meg om, er partiets manglede vilje til å møte innbyggerne i konstruktiv debatt og ved det søke løsninger som er forankret i bredest mulig lag av folket.

Vi har tidligere forsøkt å arrangere åpent møte sammen med Høyre og Arbeiderpartiet for å sette demokratiet på dagsorden i en seriøs debatt. Dessverre ønsket hverken Høyre eller Arbeiderpartiet å delta og vi måtte gjennomføre møtet alene. Vi vil gjerne ta opp tråden igjen og invitere Fløgstad til et slikt møte.

Tilslutt er det verdt å merke seg at Fløgstad som nyvalgt ordførerkandidat stiller seg bak alle tidligere vedtak som er fattet på feil grunnlag i Moss Kommune. Folket har derfor ingen grunn til å forvente seg ny vurdering av de vedtak som er fattet på grunnlag av udemokratiske prosesser.

Dette er klar beskjed fra Fløgstad og vi tar beskjeden til etterretning.

Jeg har ingen grunn til å tvile på at Fløgstad, etter beste evne, vil forsøke å utføre en eventuell ordførergjerning på en god måte. Vi registrerer at han ikke viser vilje til å møte innbyggerne i de store stridssakene. Folk bør merke seg det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags