(Nettavisen:) Torsdag åpner lavpriskjeden Fudi sin første butikk på Holmen Senter, 20 minutters vest for Oslo.

I Fudis lokaler er Kiwis grønne bannere og Remas motorsag byttet ut med en indiskinspirert fargepalett i lilla, rosa og oransje. Filosofien er at det skal være gøy å handle, og gøy å lage mat.

– Bedre utvalg og kvalitet

Daglig leder Mathias Havgar mener det lenge har vært et hull i det norske dagligvaremarkedet for dem som liker internasjonal mat fra Mexico, Midtøsten og Asia.

Dagligvare-utfordreren varsler priskrig mot både Kiwi, Rema 1000 og Extra.

– Vi kommer særlig til å spisse konkurransen mot lavpriskjedene på frukt, grønt og tørrvarer. Kall det gjerne en priskrig, sier Havgar til Nettavisen.

Om Fudi

  • Fudi startes opp av Artapluss, som er et selskap som starter selskaper.
  • Artapluss står blant annet bak oppstarten av Mano Pizza og Food Family.
  • I løpet av fem år planlegges det å åpne femten butikker i hele Norge.

Fudi er ikke knyttet til eksisterende grossister som Norgesgruppens Asko eller Reitan. De samarbeider heller ikke med andre store dagligvareaktører.

Konseptet baserer seg på direkteimport og samarbeid med allerede kjente importører og mindre leverandører.

– Hva tilbyr Fudi som ikke allerede finnes hos lavpriskjedene i dag?

– Utvalget på eksotiske grønnsaker frukt, tørrvarer og hermetikk vil være noe helt annet enn det du finner hos de etablerte aktørene. Særlig når det gjelder utvalg og kvalitet. Å handle hos Fudi skal være inspirerende, morsomt og gøy, lover Havgar. I tillegg skal vi være svært konkurransedyktige på pris.

– Vil dere ta opp konkurransen om kundene til de typiske innvandrerbutikkene?

– Nei, det er overhodet ikke et mål for oss da vi selv elsker disse butikkene og heier på alle små aktører i dagligvaremarkedet. Det vi ønsker er å tilby et vareutvalg og en handleopplevelse til alle mulige samfunnslag og kundetyper, dette mener vi mangler i markedet i dag.

Nyåpningen på Holmen Senter er én av femten planlagte Fudi-butikker i Norge. Østlandet står først for tur, før de ønsker å utvide i resten av landet.

Kiwi lover å være billigst

Lavpriskjeden Kiwi har i lengre tid profilert seg på rimelig frukt og grønnsaker til kundene. På spørsmål om hvordan de vil møte konkurransen fra Fudi svarer Kiwi at de alltid skal være den billigste lavpriskjeden i Norge.

– Frukt og grønt er vår viktigste varegruppe, og våre to millioner Kiwi-kunder får femten prosent bonus på all fersk frukt og grønt. Vi har nok ganske ulike konsepter, men vi ønsker all konkurranse velkommen, sier Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi.