Den allsidige visekunstneren Håkon Paulsberg har høstet mange godord for sine fire tidligere plateutgivelser, og på det nye albumet «Sambaliten» har han samlet et stjernelag av musikere. Innspillingen som ble gjort før jul i fjor ble ledet av multiinstrumentalisten fra Halden, Freddy Holm.

Sammen med Terje Norum på keyboard, Terje Støldal på bass og Anders Engen på slagverk danner de et perfekt komp til Paulsbergs stemme og gitar.

På «Sambaliten» plukker han fra både norsk og svensk visetradisjon.

På dialekt

– Her er to sobre versjoner av Vreeswijk, og en fin av Prøysen, men det er Vidar Sandbeck og Josef G. Larssen som det er flest av. Larssen er det kanskje ikke så mange som kjenner, men de aller fleste har hørt flere av visene han skrev for andre. Som visedikter fortjener han den oppmerksomheten Paulsberg gir ham. Og Vidar Sandbeck er ikke bare en av våre største viseforfattere, han er en av våre beste forfattere i det hele tatt, mener Dag Larsen i presseskrivet til utgivelsen.

Ifølge den samme Larsen viderefører det nye albumet Paulsbergs lekne og spissfindige arrangementer, tekstene får stemme og ro til å komme fram med undertekst.

– Det er neppe tilfeldig at Håkon Paulsberg gjør det på sin egen dialekt, framføringa på denne måten gir hver enkelt sang valører av humor, ironi og vemod som det er få andre forunt å skape, oppsummerer Dag Larsen.