Gå til sidens hovedinnhold

Ny regjering i Norge og forskjellene i landet

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi er mange som lenge har ønsket at vi som resultat av høstens valg skulle få en ny regjering her i landet .Det var kjent at Ap, Sp og Sv opprinnelig skulle forsøke å komme fram til en felles plattform. Dessverre trakk Sv seg fra dette etter kort tid i forhandlingene på Hurdal. Derfor har vi fått en mindretallsregjering. Dette blir en regjering som må gå kanossagang i Stortinget for å få gjennomført sin politikk. For få gjennom sin politikk blir det nødvendig å søke vekslende flertall med venstresiden og høyresiden. Senterpartiets leder har på inn og utpust lenge før valget og i valgkampen sagt mange ganger at hvis Sp og Ap ville vinne valget skulle Viken bli oppløst. Resultatet ble at Sp vant valget med den største framgangen og fikk innvalgt 28 representanter til Stortinget. Fra Østfold kom det inn 2 representanter som spesielt skal jobbe for aktuelle saker her. Det merkelige er Sp ikke vil svare på spørsmål om oppløsningen fra journalistene. De gir bare unnvikende svar og trekker seg bare bort og gir ingen svar. Hva er det egentlig Sp vil i en ny regjering? Ønsker Sp bare økte statlige overføringer til landbruket og slå rekorden i å skyte flest ulver fra den avgåtte Høyreregjeringen?

Når det gjelder de store forskjellene i Norge så har de økt de siste 8 årene med Høyre som det største partiet i regjering. Men forskjellene økte også mye i periodene fra 2005 til 2013 der Ap satt i regjering med Sp Sv. Så i begge disse periodene kan verken Ap regjeringer eller Høyre regjeringer sole seg glansen i å ha rettet opp i det økonomiske for folk med lave inntekter. De gjentar de samme argumentene i debatt etter debatt men de kommer ikke av flekken til å gjøre de riktige og nødvendige forbedringene. Etter min mening ville det vært gunstig om Rødt hadde blitt invitert inn i «varmen»:Rødt har flere dyktige politikere som med sin kompetanse kunne bidratt med å få redusert forskjellene her i landet. Minstepensjonistene burde få høyere pensjoner og derved få bedre kjøpekraft i dette samfunnet der boutgiftene og levekostnadene har økt mye i de senere år. Jeg hører at noen er så bekymret over at vi har fått flere milliardærer. Husk at mange rike nordmenn investerer i bedrifter og skaper derved arbeidsplasser. Landet er avhengig av dem. Men milliardærene burde bidra mer i skatter spesielt på lønnet arbeid. Hvis vi kunne få et enklere skattesystem med færre smutthull for skattespekulantene ville kunne gi store forbedringer. Det blir ikke utjevning i samfunnet hvis ikke de rike bidrar mer til fellesskapet.

Kommentarer til denne saken