Shawn Herheim (28) har bodd i Moss siden tenårene, og planlegger å være bosatt i kommunen i lang tid framover. Han har en bachelor i kommunikasjon, og gjennomførte praksisen sin i Moss kommunes kommunikasjonsavdeling. Dagen etter bacheloroppgaven hans var levert, begynte han som sommervikar i Moss Avis.

– Etter tiden i Moss Avis landet jeg en prosjektstilling i Vestby Avis. Men det er som de sier – den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves, sier Herheim.

Den nyansatte journalisten forteller at jobben innebærer varierte arbeidsdager, og at han er glad for muligheten.

– Jeg er glad i mennesker. Folk som får til noe, gjør noe og brenner for noe, utdyper han.

Digger bildeserier

Herheim opplever Moss som en mer spennende by etter han startet å jobbe for lokalavisen.

– Jeg har blitt kjent med byen og menneskene her på en måte jeg virkelig ikke kunne forestille meg, forteller han.

– Hva forventer du av stillingen som journalist i Moss Avis?

– At jeg får førsteretten på å lage bildeserier med folkeliv. Det er visstnok jeg som elsker disse oppdragene mest, fastslår Herheim.

Marianne Lunheim (26) er den andre journalisten som nylig slo røtter innenfor Moss Avis' vegger i Gudes gate. For Lunheim var motivasjonen bak søknaden til lokalavisen en annen enn Shawns.

Hun har studert PR, kommunikasjon og media ved Høgskulen i Volda, og har jobbet hos Tegnspråknytt i NRK siden mars 2020. Hun håper hun kan få benyttet ferdigheter og kunnskap fra tidligere erfaringer.

– Samtidig har jeg lært mye av Moss Avis og journalistene her allerede, sier hun.


Ville sørover

Lunheim søkte den faste stillingen på oppfordring fra en annen journalist i lokalavisen.

– En studievenninne oppfordret meg til å søke da det dukket opp en ledig stilling her. Hun snakket varmt om avisen, og da måtte jeg selvfølgelig søke, konstaterer hun.

Lunheim kommer opprinnelig fra Ålesund, og flyttet til Oslo for omtrent tre år siden. Dessverre for Oslo-folket og heldigvis for mossingene, falt Tigerstaden ikke i smak.

– Jeg ville flytte et annet sted. Jeg hadde besøkt Moss flere ganger, og har alltid hatt et godt inntrykk av byen. Jeg føler meg mer hjemme her, forteller hun.

– Hva forventer du av stillingen som journalist i Moss Avis?

– Jeg gleder meg til å møte mange forskjellige og trivelige mennesker. Jeg tror jeg kommer til å utvikle meg masse, samtidig som jeg har det gøy og får lære mye om mossedistriktet, svarer hun.

Er optimistisk

– Vi har gjort to gode ansettelser i en vanskelig tid for mediebransjen. Selv om vi har hatt tøffe kår, så har vi alltid hatt gode lister med kvalifiserte søkere.

Det sier ansvarlig redaktør i Moss Avis, Pål Enghaug.

Videre forteller redaktøren at Moss Avis foretrekker søkere som passer godt med både stillingen de søker på, og organisasjonen som helhet.

– Det er litt som Ole Brumm. Skal vi velge melk eller honning? Vi tar ingen sjanser, sier han og fortsetter:

– Shawn har jobbet hos oss tidligere, og Marianne kommer fra NRK. Når vi rekrutterer nytt er vi opptatt av at at de skal passe godt inn i miljøet her, og det er vi helt sikre på at de kommer til å gjøre, avslutter Enghaug.

Når Moss Avis nå tar fatt på høsten, lyses det for øvrig ut ytterligere to journaliststillinger.