Ordførerens første brudepar

Betty Granhaugen og Øyvind Dahl giftet seg på Rygge rådhus lørdag. Ordfører Inger Lise Skartlien debuterte som seremonimester.

Betty Granhaugen og Øyvind Dahl giftet seg på Rygge rådhus lørdag. Ordfører Inger Lise Skartlien debuterte som seremonimester. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Brudeparet takket ja og ordføreren debuterte med stil.

DEL

Lørdag ettermiddag sa Betty Granhaugen og Øyvind Dahl ja til hverandre i en seremoni som er den første i sitt slag i Rygge. Ordfører Inger Lise Skartlien har i egenskap av sitt politiske oppdrag fått privilegiet å foreta borgerlige vielser.

For, side nyttår er regelverket endret og ekteskapsloven sier nå at borgerlige vigsler nå skal skje i kommunal regi, og ikke som før, på Tinghuset. Og i henhold til regelverket er det altså en fast tekst som skal fremføres, men utover det kan brudepar og seremonimesteren, ordføreren, være med på å bestemme innholdet i seremonien og sette sitt personlige preg på den.

Service

– Dette er i alle fall ingen byrde, konkluderte ordfører Skartlien etter endt seremoni der hun hadde minnet om at det ekteskapelige "ja" var en slags garanti for samhold og støtte, og inkluderte kjærlighet og troskap.

Betsy Granhagen og Øyvind Dahl giftet seg på Rygge rådhus. ordfører Inger Lise Skartlien ledet for første gang evenementet

Betsy Granhagen og Øyvind Dahl giftet seg på Rygge rådhus. ordfører Inger Lise Skartlien ledet for første gang evenementet Foto:

– Å love dette er vanskelig, men det setter høye mål for samlivet i dag og fremover. Husk at dere er en enhet som bygges av selvstendige, likestilte mennesker, sier hun.
Allerede for en uke siden var Skartliens kollega, Hanne Tollerud i ilden. Og hun kunne love flere vielser med ordføreren som samlende skikkelse.

Seremoni

– Vi har et par forespørsler og tror det blir vesentlig flere utover våren, kan administrasjonens Tone Myhra fortelle.
Lørdagens vielse ble foretatt på formannskapets møterom. Det er en ingen betingelse at vielser skal finne sted i kommunale rom og saler.
– En fin service til innbyggerne, konkluderer Inger Lise Skartlien etter å ha gitt brudeparet den endelige bekreftelse på å være rette ektefolk.

Artikkeltags