Tomb-elever med klimaløsninger for landbruket

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Naturbrukskoler over hele landet har i løpet av høsten kommet med forslag til klimaløsninger i landbruket. De beste løsningene er nå med i en nasjonal konkurranse. Konkurransen er i regi av Naturbruksskolenes forening, Norges Bondelag og Landbrukets klima- og energisenter ved Mære. Tomb videregående skole i Østfold konkurrerer med Mo og Øyrane videregående skole, Sogn jord- og hagebruksskole i Sogn og Fjordane og Mære landbruksskole i Trøndelag. 

– Det er utrolig artig at skoleelevene har kasta seg med i jakten på klimaløsninger i landbruket. Vi trenger friske pust og nye ideer for å bli enda mer klimasmarte i landbruket, sier Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag.

Bartnes sitter i den nasjonale juryen som skal kåre en vinner, sammen med Inger Solberg, divisjonsleder for bærekraft i Innovasjon Norge og Bjarne Holm, utviklingssjef i Felleskjøpet Agri SA. 

– Jeg er utrolig imponert over elevenes løsninger og det gir absolutt håp for framtida. Det blir krevende å velge en vinner, sier Holm i Felleskjøpet Agri. 

Vinnerlaget offentliggjøres på landbruksmessa "Bedre Landbruk" i Lillestrøm.

Artikkeltags