Gå til sidens hovedinnhold

Moss Avis vil høre din #metoo-historie

Artikkelen er over 3 år gammel

#Metoo-historier finnes ikke bare blant politikere, skuespillere og i mediebransjen. Det foregår i alle kriker og kroker i samfunnet. I samarbeid med en rekke av Amedias 63 lokalaviser vil Moss Avis nå få fram folkets historier.

I flere måneder har #metoo-kampanjen belyst problematikken rundt uønsket seksuell oppmerksomhet, og mange har delt sine historier.

Så langt er det historier rundt samfunnstopper som har fått mest oppmerksomhet.

– Vi har vært gjennom mange yrkesgrupper og #metoo-kampanjen har vært sentrert rundt profilerte mennesker. Nå er målet å rette fokuset mot historier som opptar mossinger og som rører seg blant folk flest, sier Pål Enghaug, ansvarlig redaktør i Moss Avis.

I en nasjonal spørreundersøkelse ønsker en rekke av landets Amedia-aviser å høre hvilke erfaringer folk flest har med #metoo-relaterte hendelser.

Med #metoo menes det at en person har blitt utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet og støtter andre som har opplevd det samme.

Mossingenes historier

Moss Avis tar del i det nasjonale prosjektet og vil at alle i mossedistriktet som har erfaringer med uønsket oppmerksomhet, deler det med oss i undersøkelsen – som er helt anonym.

– Tar man opp det som skjer i hverdagen, kan det føre til endringer. Når så mange mediehus over hele landet gjør dette, vil man få et helt annet inntrykk av hvordan dette arter seg i hverdagen for folk flest, sier Enghaug.

Han håper så mange som mulig vil delta i undersøkelsen.

– #Metoo handler om å behandle hverandre med respekt. Alle i arbeidslivet og privat skal ferdes i trygge rammer, uten å få denne type uønskt oppmerksomhet, mener han.

Deles på kvinnedagen

Undersøkelsen er helt anonym og kan tas her. Ønsker du å kontakte en journalist direkte, kan du sende mail til kristine.barane@moss-avis.no.

På kvinnedagen 8. mars vil Moss Avis, Nettavisen og en rekke Amedia-aviser over hele landet presentere omfanget av det som har kommet fram i undersøkelsen.

Siste frist for å sende inn historier er mandag 5.mars.

Les også:

Kommentarer til denne saken