Å legge ut bilder av seg selv på nettsider som deiligst.no og penest.no har vært et økende fenomen.
Nå kan brukerne opprette private gallerier, hvor andre brukere må betale for å få tilgang. Ved å sende en sms og betale mellom 20 og 50 kroner (prisen avhenger av hvor erotiske bildene er), får de tilgang på det private galleriet i 24 timer. Pengene som kommer inn fra sms'ene, går direkte til eierne bak sidene, mens noe av summen blir gjort om til såkalte "chipz".

Mange voksne

Sandra Strand og Hilde Kristin Graversen kjenner godt til nettstedene hvor unge jenter og gutter legger ut bilder av seg selv for å bli vurdert av andre brukere og kjenner selv et ti-talls venner og venninner som daglig blir klikket på og vurdert av ukjente mennesker.
- Det er mange voksne folk der som har interesser av å se yngre gutter og jenter. Hvis de vil kan de sikkert finne ut hvor de bor. Dessuten tenk på jobbsøking og hvis de søker deg opp på nettet og finner bildene, sier Sandra og Hilde Kristin.
I Moss er det på ett av stedene 251 profiler i alderen 16-18 år, med 62 i Rygge og 49 i Våler. Landsmessig er aldersgruppen 16-17 år den absolutt største. For ordens skyld er det registrert 3285 profiler i alderen 40-60 år.

Gått for langt

Hva ungdom får ut av det, å legge ut bikini- og boxershortsbilder av seg selv, har venninnene vanskelig for å forstå.
- Det er mulig noen føler de får bedre selvtillit av det hvis noen legger igjen en kommentar som sier "jammen har du deilig kropp". Men dette er jo ikke bilder som forsvinner, sier de og mener utviklingen av det sterke kroppsfokuset hos ungdom har gått for langt.
- Det er helt feil. Hva får de ut av det, bortsett fra masse oppmerksomhet fra noen som kan finne deg senere, sier Sandra og Hilde.