To nasjonalt anerkjente partyband, Torgeir & Kjendisene fra Moss og Staysman & Lazz fra Fredrikstad, slipper fredag singel sammen.

Og frontfigur Torgeir Hansen i mossebandet forteller at låta ble spilt live allerede da Torgeir & Kjendisene sist uke var på påsketurné i fjellheimen og i Moss.

Fra julemoro til sommerhit

Hansen forteller at det var Torgeir & Kjendisenes manager Steinar Fjeld som hadde ideen til samarbeidet.

Han kjente til at Staysman & Lazz digget mossebandet.

- Stian Thorbjørnsen har tatovert "20 kilo ekstra" på magen, så det var en fin tittel. Selv burde jeg vel ha tatovert "40 kilo ekstra" på magen, smiler Torgeir.

Låten var opprinnelig tenkt laget til party-julekos, men da Staysman & Lazz ble tatt inn i Melodi Grand Prix-varmen, ble låten heller siktet inn mot sommermarkedet, som en sommersingelduett.

Grand Prix-suksess

Stian Thorbjørnsen og Lasse Jensen startet duoen Staysman & Lazz i 2009. De ble raskt kjent som et partyband som opptrådte på eventer og fester.

De var også med i årets Melodi Grand Prix, hvor de ble nummer to.

Etter at Thorbjørnsen var med i Paradise Hotel i 2012 ble duoen mer kjent og har de siste årene hatt flere «landeplager».

Video om farskap

Etter en hektisk påske forteller Torgeir Hansen i dag han og Thorbjørnsen nå skal sette seg ned og lage manus til en musikkvideo til "20 kilo ekstra".

Det spekuleres jo litt i låten om hvorvidt jeg er faren til Stian, så dette blir moro, smiler Hansen.

- Men du er ikke faren hans...?

- He-he, ikke som jeg vet om. Men det er noen løse tråder. Vi er ikke helt sikre, smiler Hansen.

"Nå har du eti mer enn du har dreti"

Han spilte i sin tid spiss på Moss Fotballklubb.

- Men som det heter i låten, "nå er jeg dobbelt så gammel og dobbelt så tung".

- Jeg traff forresten en kar på Greåker for noen år siden, en jeg ikke hadde møtt siden jeg drev med toppidrett. Han sa det slik, som refrenget i "20 kilo ekstra" nå lyder, og som publikum sang høylytt med på i påsken:

- Nå har du eti mer enn du har dreti...!

Bandene har for øvrig ennå ikke planlagt noen felles framføring av singelen.