4H lanserer konkurranse for lag og foreninger i Østfold

MØTEPLASS: Her er ett eksempel på en naturmøteplass for barn og unge, som lag og foreninger kan søke om penger til.

MØTEPLASS: Her er ett eksempel på en naturmøteplass for barn og unge, som lag og foreninger kan søke om penger til. Foto:

Tre frivillige lag og foreninger i Østfold kan vinne prosjekthjelp og 100 000 kroner hver til å skape en naturmøteplass i nærmiljøet sitt.

DEL

– Gjennom prosjektet ønsker vi å oppfylle folks drømmer om en naturmøteplass i lokalmiljøet. Vi vil heve det kortreiste friluftslivet, få flere til å bli aktive og skape økt glede og kunnskap om naturen, sier prosjektleder for 4H Drømmeplassen, Geir Knutsen.

Drømmeplassen

Prosjektet Drømmeplassen har blitt til ved hjelp fra Gjensidigestiftelsen, og finnes i Østfold, Troms, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane.

En naturmøteplass i dette prosjektet er ment å være en bygning i en eller annen form. For eksempel en lavvo eller gapahuk, forteller Knutsen.

Det er også utviklet ferdige byggepakker for fire ulike typer naturmøteplasser. Pakkene inneholder alt fra tegninger, lister over hvilke materialer man trenger, budsjett og tips til byggingen.

Man kan også velge å tegne sin helt egen naturmøteplass etter egne ønsker.

Lag og foreninger

Alle frivillige lag og foreninger i Østfold kan søke, selv om de ikke er 4H-klubber.

– Vi oppfordrer til samarbeid mellom ulike typer lag og foreninger som ikke pleier å samarbeide så mye ellers, gjerne på tvers av alder og type aktivitet, sier Knutsen.

Han anbefaler søkere om å involvere så mange som mulig og sette seg godt inn i prosjektpakken på deres nettsider.

Kriterier:

1. Barn og unge skal være aktive i hele prosessen.

2. Plassen skal kunne brukes av alle som vil.

3. Plassen må være i Østfold.

4. Det må foreligge skriftlig aksept fra grunneier og det er positivt om det har vært kontakt med kommunen der det er aktuelt.

I tillegg vektlegges:

1. Omtanke for naturen.

2. Plasser som er egnet som læringsarena for natur- og miljø aktiviteter. 3. Inkludering av turveier/-stier og fysisk aktivitet.

4. Kreativitet og nytenking, men også historiske og lokale hensyn samt bruken av gamle byggetradisjoner.

5. Tilgjengelighet og fremkomstmulighet for alle.

6. Må søke innen 15. oktober.Artikkeltags