Pollenspredningen tar helt av i godværet

Mange sliter når pollenspredningen tar av.

Mange sliter når pollenspredningen tar av. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Våren har vist seg fra sin beste side denne uken, men for allergikere kommer godværet med en stor hake.

DEL

Både mandag og tirsdag har våren virkelig vist seg over hele fylket. Tirsdag ble det registrert hele 19,2 grader i Råde og meteorologene lover at godværet skal fortsette utover denne uken.

– Det ser egentlig veldig bra ut. Med unntak av litt skyer her og der, så kommer denne uken til å bli veldig fin i hele Østfold, sier vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen.

Holder ut uken

Det fine været er ventet å holde seg frem mot helgen.

– Vi snakker temperaturer over 15 grader hele uken gjennom, sier hun.

– Det alle lurer på er hvordan helgen blir i Østfold?

– Fredag og lørdag blir veldig bra, kanskje de beste dagene for deres del. Pent vær, rolige vindforhold og temperaturer rundt 18–19 grader, sier hun.

Men Bentsen har også en dårlig nyhet å komme med. Som alle gode ting tar også godværet slutt. I hvert fall foreløpig.

– Allerede søndag kommer det et nedbørsområde innover som kan sørge for litt byger. Mandag blir det noe bedre igjen, men neste uke ser langt mer varierende ut enn det vi opplever denne uken. Det blir også noe kaldere, sier hun.

Pollenspredning

Godværet kommer også med en stor hake for enkelte. For med våren tar også spredningen av bjerkepollen helt av. I Østfold er lyser pollenvarselet rødt både onsdag og torsdag.

Det er dårlige nyheter for ruindt én million nordmenn, som ifølge Norges Astma og Allergiforbund (NAAF) sliter med pollenallergi.

– Bjørk er verstingen fordi den finnes over hele landet i forskjellige varianter. Pollenet er overalt. I tillegg sprer den mye pollen, og det er også mye allergener i pollenet. Bjerkepollenet er derfor ganske heftig, forklarer pollenforsker Hallvard Ramfjord på NAAFs nettsider.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken