De to skyteepisodene i november fant sted med få ukers mellomrom. Katten Tassen ble lam etter å ha blitt skutt i ryggen, og kom hjem med bakbena slepende etter seg. Katten måtte avlives på grunn av skadene. Pjusken som bodde i samme nabolag ble funnet blødende og hjelpeløs etter å ha blitt skutt i strupen og ved øyet.

LES OGSÅ: Hvem er det som skyter kattene våre?

Katten kommer til å være preget av skadene resten av livet. Naboene meldte dette til politiet, men NOAH har fått opplyst at politiet henla saken etter kort tid.

Ikke et engangstilfelle

Men nå har organisasjonen altså fått opplyst at det har vært to nye tilfeller av kattedrap med luftgevær i samme område. NOAH anmelder alle sakene, og ber politiet om å ta kattedrapene på alvor.

- NOAH er svært bekymret for at det begås så mange og hyppige kattedrap i området. Det er heldigvis ikke ofte vi ser systematisk nedskyting av eide katter i ett område, men når det skjer så vitner dette om empatiløse og svært alvorlige handlinger, som må tas på alvor. Dette er helt klart ikke et engangstilfelle - gjerningspersonen har allerede vist at dette gjentas. NOAH oppfordrer politiet til å ta saken alvorlig, slik at ikke flere katter blir offer for denne grove dyremishandlingen – og slik at gjerningspersonen(e) blir tatt og tiltalt for brudd på dyrevelferdsloven, sier leder i NOAH Siri Martinsen i en pressemelding.

Ifølge organisasjonen holder katteiere i området nå dyrene sine innendørs i frykt for at de også skal bli skutt.

Martinsen synes det er lurt at kattene som bor her får ekstra god oppfølging, til gjerningspersonen blir funnet.

- NOAH oppfordrer alle til å være ekstra på vakt, og tipse politiet hvis de har en mistanke om hvem som står bak disse gjerningene. I tiden fremover bør katteeiere i området passe ekstra godt på kattene sine, sier Martinsen.

Mistanke god nok grunn

Martinsen sier at informasjonen de har fått så langt tyder på at også de siste kattedødsfallene dreier seg om skyteepisoder.

- Vi prøver å få inn mer info fra eierne, men synes uansett at mistanke er god nok grunn til å anmelde, sier hun til Moss Avis.

Hun sier at man nå ser at politiet flere steder ser nøyere på slike saker, og hun råder også politiet i mossedistriktet til å ta disse sakene på alvor.

Selv om det ikke er ofte organisasjonen ser systematisk nedskyting av eide katter i et område, er det en rekke saker der flere katter er blitt tatt livet av eller mishandlet i samme område.

Ifølge Martinsen kan det ligge flere ulike motiver bak, enten det er hat eller et ønske om å utføre vold.

- Det er det viktig å få klarhet i, sier hun.