Varsler kjempetilsyn mot vold i skolen

TILSYN: Arbeidstilsynet skal føre tilsyn med rundt 100 skoler i Østfold og Akershus neste år.

TILSYN: Arbeidstilsynet skal føre tilsyn med rundt 100 skoler i Østfold og Akershus neste år.

Artikkelen er over 2 år gammel

Neste år skal Arbeidstilsynet i Østfold og Akershus føre tilsyn med rundt 100 skoler om vold, trusler og aggresjon.

DEL

Problemet er økende i skolen. Derfor legger Arbeidstilsynet opp til et kjempetilsyn med så mange skoler om vold og trusler i 2018.

– Vi erfarer at skolene i økende grad har tatt opp utfordringer knyttet til vold og trusler som en arbeidsmiljøutfordring. Statistikk viser også at skolene har økende utfordringer på dette området. Undervisning ligger på tredjeplass over de mest utsatte bransjene, svarer tilsynsleder Mette Bakkerud Lundeland i Arbeidstilsynet Østfold og Akershus.

Les også: Elev anmeldt og utvist etter lærervold

Hun viser til at 12,4 prosent av grunnskolelærere i Norge svarte NOA (Nasjonal overvåking av arbeidsmiljø) at de hadde blitt utsatt for vold og trusler i løpet av det siste året. I SSBs levekårsundersøkelse svarte 9 prosent i undervisningsyrker at de har blitt utsatt for vold på arbeidsplassen de siste 12 månedene i 2016. I 2013 var det 7 prosent.

Tilsynene til neste år vil i størst grad være på barne- og ungdomsskoler.

– Vi jobber med planene i disse dager. Vi kommer til å gjennomføre tilsyn i vår region spesielt rettet mot grunnskole. Også innen helse og sosial har vi et særlig fokus på problematikken, sier tilsynslederen.

Hun påpeker at de har fulgt opp skoler med tilsyn tidligere, men at de i år spisser det ytterligere opp mot vold og trusler.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.