Bakgrunnen for avtalen er intensjonen om en standardisering.


– Det er viktig for mange å slippe å bli kjent med forskjellige typer baller avhengig av hvor man spiller, sier Felde som fra sin base i Moss hvert år leverer mer enn 65 000 baller til norske håndballspillere.

– Felles kampball er allerede innført i både Frankrike og Spania, og i tillegg benytter den internasjonale håndballføderasjonen vår ball i både OL og VM.
Norsk Topphåndball er de 12 beste dame- og 12 beste herrelagene. De spiller i Postenligaen.

Utvikling

Select har en markedsandel på noe over 60 prosent i Norge, og leverer gode tall.

– Fra 2010 har vi hatt en økning på ni prosent. Med det er vi altså størst i Norge. Andelen for fotball er noe lavere, men også her leverer Felde godt volum.
– I fjor solgte vi 75.000 fotballer, ikke verst det, heller, sier han.

Det skal ta mer enn tre timer å sy en ball, her er det ingen automatikk og produksjonen er lagt til Pakistan. Felde garanterer at ingen mindreårige er involvert i jobben med å lage baller som stjerne kan skru og lobbe i mål.


Select Sport Norge er en strømlinjeformet organisasjon som for tiden teller tre ansatte. De deler landet mellom seg, hovedkontoret ligger i Moss og Felde har etablert et showroom.

– Alle tunge administrative funksjoner er plassert i Danmark.

Den gamle fotballdommeren Felde har siden han overtok Select i Norge i 2005 opplevd mange gode år. Skal man drive ballidrett, enten på topplan eller på hobbybasis, er behovet for baller stort.

– Da jeg begynte i 2005 hadde vi en omsetning på 3,5 millioner kroner. I dag er vår brutto omsetning på snaue 19 millioner.

Teknologi

Felde er også i møter med Norges Fotballforbund om en tilsvarende løsning som håndball- folket har fått. En ball til alle kamper på alle arenaer.
– I dag er det åtte forskjellige aktører i markedet. Jeg håper vi finner en løsning i løpet av 2013, sier Steinar Felde og legger til at Stabæk og Lillestrøm bruker fotballer levert av mossefirmaet.

– Da Molde skulle spille bortekamp og matchballen var Select, fikk jeg bestilling på 10 baller fra klubben. Her overlates ingen ting til tilfeldighetene.
Og apropos tilfeldigheter: Select jobber for tiden med den elektroniske ballen som skal sørge for at ingen mål blir bortdømt.

– Sensorer styrer dette og man vil hurtig kunne konstatere om ballen har vært i mål eller ikke, avslutter Steinar Felde.