Måtte stenge Østfoldbanen mellom Råde og Fedrikstad

Problemer med en bom på Rådesletta sørget for at morgentoget til Oslo ikke kom seg ikke videre mandag morgen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Bommen skulle ifølge en tipser til Fredriksstad Blad henge over jernbaneovergangen på Rådesletta, og sørget for at toget ikke kommer seg videre.

Nå skal derimot trafikken på Østfoldbanen gå som normalt igjen, melder Bane Nor.

Problemene skal ha oppstått etter at en lastebil kjørte på bommen i morgentimene. Under heving av bommen etter uhellet, kortsluttet kjøreledningen.

– Bommen har kommet bort i kjøreledningen under heving, noe som sørget for en kortslutning. Det vil si at strekningen er stengt inntil videre, sier Terje Andersen i NSB.

Står bom fast

Toget som var på vei fra Oslo til Göteborg mandag morgen, stod bom fast i Råde. Toget fra Halden til Oslo stoppet i Fredrikstad, og passasjerene måtte etter hvert over på buss.

Andersen skulle selv ta toget mot Oslo for å delta på et møte. Nå vurderer han å bli igjen i Fredrikstad for å ta hånd om passasjerene.

– Vi gjør det vi kan for å få passasjerene avgårde så snart som mulig. Men akkurat nå vet jeg ikke hvor lang tid det vil ta å få rettet opp i problemene, sier han.

Vet ikke hvor lang tid det vil ta

Det var ved 08:20-tiden Bane Nor meldte at Østfoldbanen var stengt mellom Råde og Fredrikstad.

De minner om at du finner informasjon om ditt tog i deres Togkart, på Bane Nors nettsider, i appen Togtider og på skjermer på stasjonen.

Artikkeltags