45.000 nordmenn blir bedt om å sperre bankkortet

En omfattende nettsvindelsak har eskalert, og nå ber Nets om at 45.000 nordmenn sperrer bankkortet sitt.

En omfattende nettsvindelsak har eskalert, og nå ber Nets om at 45.000 nordmenn sperrer bankkortet sitt. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Oslo (NTB): Kortselskapene ber 45.000 nordmenn om å sperre bankkortene sine etter bruk i en utenlandsk nettbutikk. Anbefalingen kommer etter at en større svindelsak brer om seg.

DEL

– Det er snakk om svindel for millionbeløp, så det er en svært omfattende sak, sier kommunikasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets til NRK.

Selskapet er leverandør av digitale betalingstjenester i Norden og har gjort en større analysejobb de siste dagene etter at det i forrige uke ble kjent at flere nordmenn kan være utsatt for svindel.

Kortene som har fått sperreanbefaling, er brukt i samme utenlandske nettbutikk. Nets ønsker ikke å oppgi hvilken nettbutikk det gjelder.

– Det har vi ikke lov til, for det er ikke vår rolle å undersøke hva som kan ha skjedd. I slike tilfeller må vi bare orientere de internasjonale kortselskapene, slik at de kan foreta nødvendige undersøkelser i saken, sier Tjore.

Flesteparten av kortene som Nets nå anbefaler sperret, er ikke blitt misbrukt, men anbefalingen er et preventivt tiltak. (©NTB)

Artikkeltags