Det er ikke lenge siden Tronvik gårdsbarnehage satte opp en flott leir med lavvo på stamplassen som de bruker ved sjøen på Jeløy.

- Vi oppdaget tyveriet like over helgen, forteller Hilde Hjelseth som driver Tronvik gårdsbarnehage.

Både barn og vokse har jobbet mye med å få i stand den flotte leirplassen som ble brukt flere ganger i uken og var et populært turmål for barna på Tronvik.

- Vi har hatt turer med barna ned i hit flere ganger i uken, og at noen er så frekke at de pakker ned hele lavvoen og ødelegger gleden for så mange barn syns vi er merkelig, fortsetter Hjelseth.

Hærverk på plassen

I tillegg til tyveriet av lavvoen har det vært folk på plassen som har kuttet opp tau som barnehagen har hengt opp i treet.

- Barna har selv vært med på å bygge opp denne plassen og hatt stor glede av den. De er veldig lei seg for at noen har stjålet lavvoen deres. Vi hadde hengt opp tau i trærne og laget gangbroer og husker, men for kort tid siden hadde det vært noen her og ødelagt hele plassen, forteller Hjelseth.

Lavvoen som ble stjålet har en verdi på hele 10.000 kroner og er ifølge politiet lett omsettelig.

- Vi håper at noen får dårlig samvittighet og faktisk leverer lavvoen tilbake, sier Hjelseth.

Mye jobb

Lavvoen som stod på stamplassen veier mellom 40 og 50 kilo og er ingen enkel sak å fa med seg.

- Vi lurer jo på hva som får noen til å ta med seg hele lavvoen med fester og det hele når det er helt tydelig at den tilhører stedet, sier en frustrert Hjelseth.

Lavvoen på stedet var merket med skilt om at den tilhørte Tronvik gårdsbarnehage.

- Vi hadde et skilt på lavvoen hvor det stod at besøkende gjerne kunne bruke lavvoen og plassen så lenge det ble forlatt i den stand de fant den, avrunder Hjelseth.