Gry Skrøvset og Marte Aasen leverer hvert sitt barn i Smedhusåsen barnehage med knusende ro hver eneste dag.

- Det kom på ingen måte som en overraskelse da vi hørte om nominasjonen. Her har barna våre det trygt og godt.

Smedhusåsen kjemper med sju øvrige barnehager om den landsdekkende tittelen «Årets barnehage», gitt av PBL (Private Barnehagers Landsforbund).

- De ansatte jobber virkelig for å bli verdens beste barnehage hver eneste dag. Denne nominasjonen er vel fortjent, sier mødrene på vei ut porten.

Jobbet målbevisst

Hadde barnehagens daglig leder fått beskjeden for bare noen år siden, ville han knapt trodd budbringeren.

- Vi hadde en veldig tøff oppstart. Det var mange vanskelige år med få barn og dårlig økonomi, sier Royne Kristoffer Berget.

- På et tidspunkt var vi kanskje den dårligste barnehagen.

Historien startet i 1999 og Berget har fulgt utviklingen i alle år.

- Det har vært en lang prosess mot et godt omdømme, men vi har jobbet målbevisst over mange år. Vi har heller ikke kastet oss på trender, men vært opptatt av at endringer skal være utelukkende til det bedre.

Viktig nominasjon

Nå har barnehagen har 80 barn fordelt på 24 ansatte. Smedhusåsen er også fylkets eneste representant i den nasjonale kåringen.

- En nominasjon er selvsagt viktig. Barnehagens tøffe vei mot stabilitet sitter dypt i meg. Samtidig vil en eventuell seier bare være en bonus, sier Berget.

Det er mulig å gi barnehagen en stemme på PBLs hjemmesider. Prisen skal deles ut på forbundets Lederkonferanse i Bodø 5. september.