Gå til sidens hovedinnhold

Arrangerer infomøte om fosterhjem på nett

Artikkelen er over 3 år gammel

Mandag 30. april arrangerer Bufetat, region øst et informasjonsmøte om fosterhjem, hvor folk kan delta mens de sitter hjemme i sofaen.

Allerede har mer enn 200 mennesker fått med seg det nye konseptet med informasjonsmøter om fosterhjem på nett, skriver Bufetat, region øst i en pressemelding.

Mandag 30. april er det tredje gangen de gjennomfører et slikt møte, og de håper på godt oppmøte.

– Om du vil vite mer om hva det vil si å være et fosterhjem, beredskapshjem eller familiehjem for barn og ungdom, så er dette noe for deg. Vi sitter «sammen» med deg i sofaen og svarer på alle mulige spørsmål du måtte ha om det å være fosterhjem, sier Marianne Borgen fra Fosterhjemstjenesten i Bufetat, region øst, i pressemeldingen.

Haster

Det haster med å finne nye fosterfamilier som vil åpne hjemmene sine for barn og unge som venter på et nytt hjem.

– Vi har et stort behov for flere rause og gode hjem, og da muligheten til å kjøre informasjonsmøter på nett dukket opp, kunne vi jo ikke annet enn å hoppe på dette. Nå er det vi som kommer «hjem» til deg. Alt du trenger for å få informasjon om verdens viktigste jobb er en PC eller mobil, sier Liv Ingjerd Thoresen Helle fra Fosterhjemstjenesten.

Region øst var den første regionen i Bufetat som tok i bruk webinar-konseptet, og de andre regionene følger etter. På et ordinært informasjonsmøtet dukker det vanligvis opp rundt 12-15 personer, mens de når bredere med infomøter på nett.

– Vi, som alle andre, må følge med i tiden, og vi ser at dette tilbudet treffer et behov. Vi kommer til å fortsette å tilby informasjonsmøter på nett, og vil jobbe for å utvikle dette konseptet videre, sier regiondirektør i Bufetat, region øst, Ingrid Pelin Berg.

Her kan man melde seg på webmøtet (Ekstern link)

Forskjellige typer

De understreker at dette er et uforpliktende lavterskeltilbud for folk som er interessert i å bli eller ønsker informasjon om fosterhjem. Via skjermen får deltakerne møte rutinerte rådgivere fra Fosterhjemstjenesten med stor kunnskap og personlige erfaringer som fosterforeldre, som vil fortelle mer om hvem som kan bli fosterforeldre og om oppgaver og forventninger knyttet til rollen som fosterhjem. Deltakerne kan også sende inn spørsmål underveis.

– Vi oppfordrer alle som har tenkt på – eller er interessert i – å bli fosterhjem til å melde seg på informasjonsmøtet. Det er mange barn som venter, og disse barna er som barn flest: forskjellige. De har sin egen historie, og har forskjellig personlighet og bakgrunn. Derfor trenger vi forskjellige typer fosterhjem som kan tenke seg å gjøre en forskjell for disse barna, sier Borgen.

Hun får støtte av Berg: – Ta med deg kaffe- eller tekoppen, sett deg godt til rette i sofaen og ta en vurdering på om dette kan være noe for deg. Vi trenger alle typer familier: små, store, enslige, gifte og samboere, likekjønnede og flerkulturelle – og slekt og nettverk. Vi møter deg gjennom skjermen, og svarer på det du måtte lure på.

Kommentarer til denne saken