Den stjålne båten er funnet av politiet og tyven er tatt

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag formiddag meldte politiet at de lette etter en stjålet plastsnekke. Onsdag ettermiddag kom meldingen om at båttyven var tatt i Fredrikstad - med nøklene i bukselomma.

DEL

Onsdag formiddag ba politiet Østfold-folket om å holde øynene åpne etter en stjålet plastsnekke som var observert i området. Senere på dagen fant de båten tom i Fredrikstad, og ikke mange timene etter hadde de også tatt tyven.

– En mann i 40-årene fra Saltnes er pågrepet for tyveri av ei 25 fots snekke fra Sverige. Båten er overlevert til eier, opplyser politiets operasjonsleder Tom Sandberg til Moss Avis. Han forteller at mannen ble tatt i Fredrikstad ved 16.40-tiden.

Båten skal ha blitt meldt stjålet i Strømstad 27. juli. Det var eieren som oppdaget tyveriet tidlig på morgenkvisten, da han skulle se til båten som lå ved Saltö Brygge i Strømstad. Båten på bildene øverst i saken ble meldt stjålet fra Sverige. Onsdag morgen meldte Politiet i Øst at den var observert i Østfold og onsdag ettermiddag ble altså tyven tatt.

Hadde stanset tyven tidligere

Operasjonsleder Sandberg sier til Moss Avis at Saltnes-mannen som nå er pågrepet, er en kjenning av politiet og at dette slett ikke er den første båten han har stjålet.

– Han ble tatt for tyveri av en annen båt tidligere i sommer. Det kan virke som om han stjeler dem for å bo i dem, sier Sandberg.

Han legger til at Saltnes-mannen skal ha blitt stoppet av politiet tidligere i uka i den stjålne Strømstad-båten.

– Men da visste vi ikke at den var stjålet. Når vi nå påtraff han på nytt i Fredrikstad sentrum, hadde han fremdeles båtnøklene i lomma, sier operasjonslederen. Han er usikker på om mannen vil havne i fengsel for båttyveriene, men sier det kan være at det blir varetektsfengsling fordi det er fare for gjentagelse.

Tyvene brukte selv båten

Da båten ble meldt stjålet, antok politiet at båten, en hvit snekke, fortsatt ble tatt i bruk av personen(e) som sjal den. De ba derfor om at dersom noen observerte båten, skulle de ringe 112.

Like før klokken 12.00 onsdag formiddag meldte politiet at båten var funnet under Fredrikstad-brua av politiets patrulje i Fredrikstad. Det var da ingen ombord i båten, melder Politiet i Øst.

– Vi har tauet båten til kai. Der vil det bli utført en teknisk undersøkelse og sikring av spor, sier operasjonsleder Gisle Sveen, ved Øst politidistrikt.

Lette etter gjerningspersonen

– Vi har et håp om å finne gjerningspersonen, sa politimannen til Fredrikstad Blad.

– Det er ikke alltid politiet har anledning til å etterforske tyverier. Hva er annerledes denne gangen?

– Det er ikke umulig at det kan finnes spor ombord som kan lede til en oppklaring. Båten har også vært brukt av gjerningspersonene i flere dager, er begrunnelsen Sveen gir for politiets optimisme.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken