Million-bilen gir rekordøkning i salget

SUV-en Urus økte Lamborghini-salget med over 50 prosent i fjor. Og i år blir det mer!

SUV-en Urus økte Lamborghini-salget med over 50 prosent i fjor. Og i år blir det mer!

Av

Noen har også kommet til Norge.

DEL

(BROOM) Super-SUVen Lamborghini Urus kom på markedet i fjor. Med det fikk verdens rikeste et nytt leketøy. Lamborghinien er en av verdens heftigste SUV-er, med en prislapp som står i forhold til det.

På norske skilter ender prisen på rundt 3,5 millioner. Det har imidlertid ikke stoppet et godt antall nordmenn fra å bestille.

Den eksklusive bilforretningen Autoxo fikk 16 bestillinger allerede før bilen ble lansert, og flere er på gang.

For Lamborghini betyr Urus en kraftig økning av salget. I fjor rakk de langt fra fullt produksjonsår av den. Likevel bidro Urus til salgsøkning på hele 51 prosent for merket.

LES OGSÅ: Nå skal bilen bestemme hvor fort du kan få kjøre 

Alt er bestilt

Det totale Lamborghini-salget endte i fjor på 5.750 eksemplarer. 1.761 av disse var helt nye Urus-eksemplarer. 500 av dem gikk til USA, resten ble spredt ut over hele verden, også til Norge.

Nå venter Lamborghini ytterligere oppgang i år. Ifølge bransje-nettstedet Automotive News planlegger de å ende på et produksjonstall mellom 7.000 og 8.000 biler i år. Det kunne vært betydelig høyere, men kapasiteten ved fabrikken setter her klare begrensninger.

Lamborghini har allerede nå inne bestillinger på alt de klarer å produsere av Urus de neste 10-12 månedene. Det skal ikke være aktuelt å gire opp ytterligere her:

Det ruller allerede eksemplarer av Urus på norske veier, og flere er bestilt.

Det ruller allerede eksemplarer av Urus på norske veier, og flere er bestilt. Foto:

Grunnlagt en helt ny klasse

– Vi vil ikke oversvømme markedet. Vi er fortsatt i et luksus-segment og vi vil ha kontroll over forholdet mellom tilbud og etterspørsel, sier Lamborghini-sjefen Fererico Foschini, til Automotive News.

Lamborghinis egne tall viser at så mye som 70 prosent av Urus-kjøperne er nye for merket. Det har da også vært en målsetning helt fra dette prosjektet ble satt i gang.

Urus er én av et eksklusivt knippe nye og rådyre SUV-er som har kommet på markedet de siste årene. Merker som Maserati, Bentley, Rolls-Royce og altså Lamborghini har alle kommet med SUV. Dermed har de bidratt til å lage en helt ny bilklasse, over merker som Porsche, Range Rover og Mercedes som tidligere har hatt et lite monopol på de mest velstående SUV-kjøperne.

Det kinesiske markedet er viktig her, men samtidig viser det seg at svært mange av disse bilene ender i USA, som nå også er det største markedet for Lamborghini.

Verdens raskeste

I likhet med samtlige andre Lamborghini-modeller, har også Urus et svært utagerende design. Det skal naturligvis ytelsene gjenspeile. Derfor har Lamborghini like godt laget verdens raskeste SUV, målt i toppfart.

Her stopper ikke speedometernåla før 305 km/t! 0-100 går dessuten unna på 3,6 sekunder, mens 0-200 er over på 12,8 sekunder.

Kreftene leveres fra en fireliters V8 biturbomotor. Den yter 650 hk og hele 850 Nm allerede fra 2.250 omdreininger.

Vi i Broom har testet bilen i Norge, her er litt av inntrykkene vi satt igjen med da:

Her er Lamborghinis nye super-SUV! (ekstern lenke)

Designet er særpreget, dette er ikke en bil som de som ønsker å være anonyme ute i trafikken!

Designet er særpreget, dette er ikke en bil som de som ønsker å være anonyme ute i trafikken!

Artikkeltags