Bilene skal fortelle andre om glatte veier

NYTT: Volvo går nye veier når det gjelder trafikksikkerhet, og det skal komme andre biliser til gode.

NYTT: Volvo går nye veier når det gjelder trafikksikkerhet, og det skal komme andre biliser til gode. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Målet er å gjøre det tryggere for deg og meg.

DEL

(BROOM): Høst og vinter kan by på en del skumle trafikale utfordringer. Uvær, kuldegrader og snø kan skape mange farlige situasjoner i trafikken. I verst fall også ulykker.

Volvo er jo kjent for å ta sikkerhet på alvor. Nå tar de dette med forebyggende sikkerhet et steg videre.

De har nemlig innledet et samarbeide med det svenske ingeniør-firmaet ÅF, med fokus på på å samle informasjon om veiforholdene og da særlig glatte og isete veier.

Reduserer faren for ulykker

Volvoene som kjører i Sverige vil levere disse dataene videre til Trafikverket, som da enkelt får en oversikt om hvordan landets vinterveier er. Noe som igjen gir mulighet til å iverksette raske tiltak ved vanskelige kjøreforhold, og redusere faren for ulykker.

Volvo startet med dette som et pilot-prosjekt i 2015. Da med en flåte på 1.000 biler og samarbeid med trafikksentralene i Norge og Sverige. Nå tas det et stort steg videre. I samarbeidet med ÅF, vil dette nå gjelde alle Volvo-biler i Sverige som er utstyrt med Slippery Road Alert-systemet.

SLIPPERY: Bildet viser et eksempel på hvordan Slippery Road Alert i Volvo fungerer.

SLIPPERY: Bildet viser et eksempel på hvordan Slippery Road Alert i Volvo fungerer. Foto:

Bilene "snakker" med hverandre

I Volvo V90 Cross Country, som ble lansert i 2016, introduserte de et system som overvåker veiens friksjon og deler informasjonen med andre Volvo-førere. Løsningen har siden blitt introdusert på alle nye Volvoer.

En Volvo som kjenner at veibanen er glatt, videresender automatisk denne informasjonen videre til alle andre Volvoer som befinner seg i det aktuelle området.

Gjennom samarbeidet med ÅF og Trafikverket kommer nå den tilgjengelige datamengden alle veifarende til gode.

Artikkeltags