Hver eneste kveld samles over 50 personer i Rabekkgata for å trimme vekk juleribba. Jan Ellefsen er hjernen bak konseptet «Tjukkasgjengen» som virkelig har tatt av i Moss.

–    Nå kommer de med minibuss fra Råde, sier Jan Ellefsen med et stort smil og legger til:
– Dette startet med at jeg fikk sjokk da jeg så tresifret på badevekta. Første begynte jeg å løpe, men det ble for tøft og jeg la heller ikke skjul på det på Facebook. Så fikk jeg med meg Janne Ødegaard på en gåtur og da begynte snøballen å rulle. Dagen etter var vi fire, så ble vi syv og vokste til 15 den påfølgende dagen. Nå er vi over 50 mennesker som samles hver dag for å gå tur og vi blir bare flere og flere. Dette er utrolig morsomt, forteller Ellefsen.

Konseptet har tatt av andre steder i Norge også og både i Alta og Stavanger samles folk daglig og slår følge i treningen.
– Dette skal være gratis, gøy og for alle. Det er morsomt at denne ideen er spredd over hele landet, sier han.

Selvironisk

Tonen i den store trimgjengen er positiv, lett og selvironisk. De går forskjellige ruter som er tilpasset hver enkelts ønske og behov, sier Ellefsen og ramser opp de ulike vanskelighetsgradene.

Den er på 233 meter og slutter på Øre Kro. Det er viktig at dette skal være morsomt og lystbetont og da er den sosiale biten en viktig del

– «Stuttbein og proteseruta» er 2,6 kilometer. «Stuttbein og protese ekstrem» måler hele 3,8 kilometers lengde. «Tjukkasrunden» er 5,1 kilometer og den tøffeste styrkeprøven er på 7,6 kilometer og har fått navnet «Umenneskelig griselang 2». Favorittrunden til Ellefsen er kun i bruk annenhver fredag og heter «Microrunden».

– Den er på 233 meter og slutter på Øre Kro. Det er viktig at dette skal være morsomt og lystbetont og da er den sosiale biten en viktig del. Nå håper vi enda flere har lyst til å bli med oss å gå tur og vi håper dette kan motivere de som vil bli i bedre form, avslutter han.
«Tjukkasgjengen» møtes klokken 19.00 hver ukedag på parkeringen ovenfor Kiwi-butikken i Rabekkgata. Du kan følge gjengen her.