Boligprisene steg i mai

PRISENE ØKER: Meglere forteller til Moss Avis at visningene i mai har vært godt besøkt. Tall fra Eiendom Norge forteller at prisene økte med 1 prosent i mai.

PRISENE ØKER: Meglere forteller til Moss Avis at visningene i mai har vært godt besøkt. Tall fra Eiendom Norge forteller at prisene økte med 1 prosent i mai. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Boligprisene er nå 1,0 prosent høyere enn for ett år siden.

DEL

Tirsdag formiddag la Eiendom Norge frem prisstatistikken for mai. Tallene viser at boligprisene i Norge steg med 1 prosent. Korrigert for sesongvariasjoner gikk prisene opp med 1,1 prosent.

– Boligprisutviklingen i mai var sterk for måneden å være og prisene steg i alle områder i landet. 12-månedersveksten er nå positiv nasjonalt for første gang siden høsten 2017, og trenden er sterk etter fire måneder på rad med vekst i de sesongkorrigerte prisene, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer i en pressemelding.

Det ble lagt ut 3,3 prosent flere boliger i mai i år, kontra i fjor, men solgt 2,5 prosent færre.

Det tok i gjennomsnitt 41 dager å selge en bolig, noe som er 10 dager mer enn i fjor.

– Salgstiden faller som normalt for sesongen, men den er noe høyere enn tidligere år. Det store utbudet i markedet gjør at det tar lenger tid å selge enkelte boliger, som igjen bidrar til at salgstiden i mange av de større byene er høyere enn foregående år, sier Dreyer.

LES OGSÅ: Nesten hundre boligvisninger i helgen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.