Stor skogbrannfare til tross for regnvåte dager

Det er svært tørt i Follo og brannvesenet ser helst at man ikke gjør opp ild ute. Dette bildet er fra påsken 2015 da et pølsebål spredte seg og var farlig nær kirken.

Det er svært tørt i Follo og brannvesenet ser helst at man ikke gjør opp ild ute. Dette bildet er fra påsken 2015 da et pølsebål spredte seg og var farlig nær kirken. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Selv om snøen knapt har gått, har brannvesenet allerede vært ute på flere gress- og markbranner.

DEL

FOLLO: Noen dager har brannvesenet til og med vært ute på flere.

– Ettersom det er veldig tørt om dagen oppfordrer brannvesenet til ikke å brenne hageavfall, bråte, bål eller lignende. Værmeldingen spår noe regn de nærmeste dagene, men mengden er såpass liten at faren vil være stor også etter de spådde regnskyllene, påpeker Janne Hovdenakk, innsatsleder i både Follo brannvesen og Mosseregionen brannvesen, som omfatter Vestby.

Det er lokale forskrifter som regulerer bruk av ild utendørs. På follobrannvesen.no finner du en oversikt og diverse lenker over hva som er lov og ikke er lov, mens Vestby finnes på Lovdata.

KLAR TIL UTRYKNING: Follo brannvesens skogbranncontainer med ATV og annet utstyr står klart.

KLAR TIL UTRYKNING: Follo brannvesens skogbranncontainer med ATV og annet utstyr står klart. Foto:

– En større skogbrann er svært ressurskrevende og vil kunne kreve lang innsats fra brannvesenet og andre etater og være svært kostbart, påpeker Hovdenakk.

Større mark- og skogbranner er et veldig skummelt scenario, men kan være konsekvensen dersom folk er uaktsomme når de brenner bål eller hageavfallet sitt. Har de brutt de lokale forskriftene kan det også være at de blir holdt ansvarlig for de skadene som har skjedd.

Artikkeltags