Gå til sidens hovedinnhold

Sivilsforsvaret bistår i slukkingen av større skogbrann i Rakkestad

Artikkelen er over 5 år gammel

Skogbrannen ved Høgeholtet i Rakkestad sprer seg raskt. Brannvesenet har ikke kontroll på brannen, og har bedt om bistand fra Sivilforsvaret. Brannhelikopteret er skal allerede være på plass.

SISTE: NRK melder at mannskapene ved 15.00-tiden er i ferd med å få kontroll på brannen.

Alaramsentral Brann Øst meldte at Rakkestad brannvesen rykket ut på melding om skogbrannen på Høytomt i Rakkestad  klokken 10:10, skriver Rakkestad Avis.

Nødetatene rykket raskt ut og det ble rakst klart at det var behov for slukke-bistand fra nabokommunene.

Rakkestad Avis melder nå at både mannskaper fra Eidsberg og Marker bistår.

Se video her:

Har ikke kontroll

– Brannen er ikke under kontroll. Møtte en rekke store kjøretøy, melder journalist i Rakkestad Avis nå i ettermiddag,

Det var skogbrukssjef Knut Østby i Rakkestad kommune som oppdaget at det brant tirsdag formiddag. Han var på Høytomt for å taksere skadene etter skogbrannen 3. juni.

Forholdene skal være vanskelige. Det er meget tørt i skogen, og det blåser. I tillegg er terrenget utilgjengelig og til dels svært bratt.

– Vi har ennå ikke oversikt over omfanget, sier innsatsleder Sindre Dahlstrøm. Han har heller ingen formening om brannårsaken.

– Det eneste jeg vet er at det brant her for en stund tilbake, svarer han da Rakkestad Avis var på husmannsplassen tirsdag formiddag. 

Varslet Linnekleppen

Knut Østby varslet både brannvesenet og brannvakta på Linnekleppen etter at han oppdaget brannen. Høytomt ligger langt inne i skogen, og har ikke mobildekning. 

Den vanligvis så idylliske husmannsplassen ble med ett forvandlet til et område for flere politipatruljer og mannskaper fra brannvesenet i påvente av brannhelikopteret som skal gi den store oversikten.

Sivilforsvaret er også kalt ut, og flere frivillige mobiliserte blant annet med store vanntanker. Steen Finnestad måtte også haste ut til husmannsplassen. Han har ansvaret for sauene som beiter i området, og brannmannskapene ble nødt til å rive gjerdene for å komme til brannområdet.  

Kommentarer til denne saken